2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Fucsovics ötödszörre sem bírt Djokoviccsal

Fucsovics Márton három szettben kikapott a 22-szeres Grand Slam-győztes Novak Djokovictól szerdán a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

  • Fucsovics ötödszörre sem bírt Djokoviccsal

A világranglistán 83. magyar játékos 2018 óta négyszer csapott össze a szerb klasszissal, és valamennyiszer kikapott tőle. A 2018-as US Openen 6:3, 3:6, 6:4, 6:0, a 2019-es dohai versenyen 4:6, 6:4, 6:1, 2021-ben Wimbledonban 6:3, 6:4, 6:4, majd fél évvel később a párizsi fedettpályás viadalon 6:2, 4:6, 6:3 lett az eredmény.

Fucsovics tehát ötödször szállt szembe Djokoviccsal, harmadszor Grand Slamen, másodszor Párizsban és először salakon.

Az idei Roland Garroson a nyíregyházi sportoló mellett szólt, hogy volt világelső riválisa a januári Australian Openen aratott diadala óta - részben könyök- és combproblémái miatt - nem nyert tornát, legjobb eredménye a dubaji elődöntő volt, és noha 2016-ban és 2021-ben is elhódította a trófeát Párizsban, egyértelműen a salak a legkevésbé kedvelt borítása.

A szerdai összecsapás első gémjeiben a 2020-as Garroson nyolcaddöntős magyar teljesen egyenrangú ellenfél volt, de a fontos pillanatokban a 36 éves favorit játszott jobban, labdája volt a 4:0-hoz is. A belgrádi teniszező ráadásul sorra hárította Fucsovics bréklabdáit, aki így nem tudott visszajönni a szettbe, miközben mindketten folyamatosan küszködtek a kavargó széllel. A magyar játékos a kilencedik bréklabdáját végre kihasználta, méghozzá a legjobbkor, amikor Djokovic 5:3-nál a játszmáért adogatott. Fucsovics az őrületbe kergette a szerbet a fonák nyeséseivel, ám a rövidítésben hiába nyerte meg alighanem a nap - 33 ütéses - labdamenetét, 1 óra 27 perc elteltével a rivális került szettelőnybe.

A folytatásban több hiba csúszott a 31 éves magyar játékába, egyre inkább a klasszis ellenfél akarata érvényesült, aki ekkor már igazi "Grand Slam-üzemmódban" játszott, szinte rontás nélkül. Djokovic három brékkel, alig 24 perc alatt 5:0-ra meglépett, majd néhány elképesztő tenyeressel besöpörte a második játszmát.

A harmadik felvonásban a szerb már sorozatban nyolc gémnél tartott, amikor a magyar játékos - aki 2:0-s szetthátrányból még sosem fordított - váratlanul visszabrékelt. Ennek azonban nem sokáig örülhetett, mivel pár elszórt labda miatt Djokovic megint elvette az adogatását, és innen már nem volt visszaút Fucsovics számára. A találkozó 2 óra 44 percig tartott.

"Az idei első esti meccsem nem volt akármi" - nyilatkozta Djokovic franciául a pályán. "Az első szett nem sikerült jól, de hát ebben a stadionban minden játékos próbálja kihozni magából a maximumot. Ismertem Mártont, tudtam, mire képes minden borításon, de utána megtaláltam a játékomat."

A legjobb magyar teniszező a 2017-es wimbledoni bajnokság óta sorozatban a 23. GS-főtábláján szerepelt, összességében pedig 24-edszer volt ott a legjobbak között.

Fucsovics párosban csütörtökön kezdi meg szereplését a Garroson a kazah Alekszandr Bublik oldalán.

Eredmény, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

---------------------------------------------

Novak Djokovic (szerb, 3.)-Fucsovics Márton 7:6 (7-2), 6:0, 6:3

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!