2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napi aktuális 05:00

Fordulat: mégis lesznek nézők a Feröer elleni meccsen

2015. október 6., kedd 11:00, frissítve: kedd 21:44

Mégis lesznek nézők a magyar labdarúgó-válogatott csütörtöki Eb-selejtezőjén. Az UEFA fellebbviteli bizottsága ugyanis felfüggesztette a korábbi döntést, amely szerint zárt kapuk mögött kellett volna megrendezni a Feröer elleni találkozót. A testület tovább vizsgálja a románok elleni mérkőzésen történteket, azaz egyelőre nem törölte el a rasszista bekiabálások miatt kiszabott büntetést. Az MLSZ honlapján újraindítja a jegyértékesítést.

Az UEFA fellebbviteli bizottsága az MLSZ fellebbezésére felfüggesztette a testület elsőfokú döntését, azaz a szankciót nem törölte el, így az sem kizárt, hogy éppen a kivívott pótselejtezőt kell majd üres nézőtér előtt lejátszani.

Dzsuzsák Balázs csak a győzelmet tartja elfogadható eredménynek. „Ez az a mérkőzés, amelyen nincs pardon, ezt meg kell nyerni. Felesleges belemenni a számolgatásba, hoznunk kell a saját meccsünket. Az, hogy ez mire lesz elég, az, hogy alakul-e meglepetés, nem kell, hogy megzavarja a csapatot” – mondta a magyar válogatott labdarúgója.

A Ferencváros középpályása, Gera Zoltán harcos ellenfélre és kemény mérkőzésre számít. „Az, hogy Görögországot oda-vissza megverték, mindenféleképpen tiszteletet érdemel. Ennek van egy jó oldala, hogy senki nem fogja őket lenézni, és úgy fogunk fölkészülni a mérkőzésre, hogy kemény ellenfél vár ránk, és reméljük, hogy meg fogjuk őket verni” – fogalmazott a labdarúgó.

A gólokért ezúttal a tengerentúlról hazatérő Németh Krisztián mellett a lengyel bajnokság góllövőlistáját tizenkét találattal vezető Nikolics Nemanja és a Ferencváros válogatottba visszatérő csatára, Böde Dániel lesz felelős. „Bizonyítani szeretnék. Különösen nincs bennem feszültség. Szokták mondani, hogy izguljon, aki berakott. A viccet félretéve az izgalom talán majd csütörtökön fog előjönni” – szögezte le Böde.

A szövetségi kapitány szerint óriási lehetőség előtt áll a magyar válogatott. „Történelmi lehetőség előtt állunk. A saját kezünkben van a sorsunk, hiszen egy sikerrel már biztosan ott leszünk a folytatásban. Természetesen ezért a győzelem a célunk, és nyerni is akarunk” – nyilatkozta Bernd Storck.

A sérült szombathelyi védő, Predrag Bosnjak kivételével minden labdarúgó Storck rendelkezésére áll. A keretből most kikerült a két német légiós, Stieber Krisztián és Szalai Ádám, aki a feröeri meccs egyetlen gólját szerezte.

Nincs nagy sor

Bár felfüggesztették a magyar válogatott csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőjére a zárt kapus büntetést, mégsem tolonganak a belépőkért a legnagyobb jegyirodáknál. Az UEFA még tegnap helyezte hatályon kívül korábbi döntését – a magyar szövetséget a szeptemberi, románok elleni mérkőzésen történtek miatt büntették meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!