2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Fokozzák a rendőri készültséget az El-döntőre

2017. május 24., szerda 13:42, frissítve: szerda 13:59

A Manchester United kilenc, az Ajax huszonkét év után nyerne ismét európai trófeát az Európa-liga ma esti fináléjában. A manchesteri támadás miatt a döntő környékén, illetve a közeli Stockholmban megerősítették a biztonsági intézkedéseket, a mérkőzésre több mint ötvenezer szurkolót várnak.

Gyászszünettel kezdte keddi edzését a Manchester United a városában történt merénylet áldozataira emlékezve. A szokásos sajtótájékoztatót törölték, a csapat csak kedd este indult el Stockholmba.

A Vörös Ördögök az amszterdami Ajax ellen szállnak harcba. A holland gárda napra pontosan huszonkét éve nyerte utolsó európai trófeáját, akkor a Bajnokok Ligájában győzedelmeskedett.

Az Ajax edzője szerint csak saját játékukat kell játszaniuk. „Akkor van esélyünk, ha ragaszkodunk ahhoz, amivel eljutottunk a fináléig. Van egy saját stílusunk, én úgy hívom, hogy Ajax-foci, amelyet idén fejlesztettünk ki. Ha ezt játsszuk, megnyerhetjük az Európa-ligát” – nyilatkozta Peter Bosz.

A manchesteri terrortámadás miatt fokozott rendőri készültség van a svéd főváros utcáin, illetve a közeli Solna településen, a stadion környékén. Az április elején Stockholmban elkövetett buszos merénylet miatt amúgy is kiemelten készültek a hatóságok a mérkőzésre, és a svéd futballszövetség is besegít.

„A múlt hónapban történt támadás miatt amúgy is állandó készültségben vannak a hatóságok, ezt most csak fokozzuk a döntőre. Ahogy mindig, most is különböző biztonsági zónákat állítottunk fel, a rendőrök és más biztonságiak feladata az lesz, hogy a szurkolókat koordinálják, baj esetén pedig minél hamarabb biztonságos helyre vigyék őket” – közölte Martin Fredman, a Svéd Labdarúgó-szövetség biztonsági főnöke.

Az Ajax és a Manchester United 20 óra 45 perctől csap össze a Stockholm melletti Solnában található Friends Arénában. A mérkőzés telt házas lesz, több mint ötvenezer szurkolót várnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!