2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Federer Wimbledon ura

2017. július 16., vasárnap 19:14, frissítve: vasárnap 20:01

Rekordot döntött Roger Federer. A svájci klasszis pályafutása során nyolcadszor nyerte meg a wimbledoni tenisztornát. A döntőben a horvát Marin Cilicet győzte le.

Már a pályára lépése előtt rekordot döntött Roger Federer. A korábbi világelső svájci lett az első férfi teniszező, aki 11-szer szerepelt valamelyik Grand Slam-torna fináléjában. Ahhoz, hogy nyolcadszor is diadalmaskodjon Wimbledonban, a horvát Maric Cilicet kellett felülmúlnia a fináléban. Győzelméhez pedig az egész mérkőzésen nem fért kétség.

Az első játszmát 6:3-ra nyerte, míg a másodikat még simábban 6:1-ra hozta. Cilicen látszott a sérülés, amit az első szettben szedett össze, mikor megcsúszott egy labdamenetben. A horvátot többször is ápolni kellett, de végül folytatta a játékot, és bár a harmadik játszmára feljavult, Federer végül 6:4-re hozta a szettet.

Roger Federernek ez volt pályafutása 19. Grand Slam-győzelme. Wimbledonban nyolcadszor emelhette magasba a győztesnek járó serleget, amivel egyeduralkodóvá vált. Emellett pályafutása során másodszor nyert szettveszteség nélkül Grand Slam-tornát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!