2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Federer simán nyert, de úgy érzi, pihennie kell

2017. április 3., hétfő 15:14, frissítve: hétfő 15:59

Ismét pazar játékkal nyert tornát a svájci teniszsztár, Roger Federer. Az év elején az Australian Openen diadalmaskodó teniszező sima két szettben verte legnagyobb ellenfelét, Rafael Nadalt. Sima győzelme ellenére a svájci legenda úgy érzi: pihennie kell, ezért idén a salakos versenyek java részét kihagyja.

Alig két hónappal az óriási csatát hozó melbourne-i döntőjük után ismét összecsapott Rafael Nadal és Roger Federer, ezúttal a miami tenisztorna fináléjában.

A svájci pedig ott folytatta, ahol abbahagyta – az egész tornán mutatott játékát hozta nagy ellenfelével szemben is. Az első szettben Nadal még igyekezett tartani a tempót, de Federer fokozatosan őrölte fel az ellenállását.

A második szettben annyi esélyt sem hagyott ellenfelének, mint az elsőben – végig vezetve nyerte meg a döntőt, és ezzel együtt a tornát, 6:3, 6:4-re verte Nadalt. A svájci világsztár győzelme után bejelentette, hogy idén a francia nyílt teniszbajnokság kivételével nem indul a salakon rendezett versenyeken.

„Idén nincsenek nagy terveim, nemsokára jön Párizs, aztán szerintem tartok tíz hét pihenőt. Pihenésre van szükségem, Wimbledonra tökéletes állapotba akarok kerülni, ott vannak aztán a kemény pályás versenyek. Idén már elég sokat sanyargattam magam, a testem pedig egyre többször küld figyelmeztető jeleket” – nyilatkozta a teniszező.

Federer idén már három komoly tornát nyert – az Australian Open bajnoki trófeája mellett Indian Wellesben és most Miamiban is diadalmaskodott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!