2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Federer izgalmas mérkőzésen jutott döntőbe

Hír TV

2018. március 18., vasárnap 12:12, frissítve: vasárnap 16:16

Szetthátrányból nyerve jutott Roger Federer az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna döntőjébe. A svájci világelső a horvát Borna Coricot győzte le az elődöntőben. Ellenfele a fináléban az argentin Juan Martín del Potro lesz.

Nem úgy indult a mérkőzés Roger Federer számára, hogy szerette volna. Az első szett 5:5-ig eseménytelenül telt. A harminchat éves svájci klasszis és ellenfele, Borna Coric is hozta adogatásait. A huszonegy esztendős horvát a következő játékban brékelt, azaz elvette Federer adogatását, majd ezt követően a sajátját hozta, és végül 7:5-re nyerte a játszmát.

Coric a második szettben ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta, már az első játékban brékelőnybe került. 4:2-re is vezetett, amikor beindult a Federer-henger. A címvédő egymás után négy játékot nyert és 6:4-re hozta a szettet.

A mindent eldöntő harmadik felvonásban Federer ismét akkor vette elő legjobb teniszét, amikor kellett. Coric 4:3-ra vezetett, ezt követően a svájci klasszis kétszer is brékelt, és az előzőhöz hasonlóan ezt a játszmát is 6:4-re nyerte.

„Bíztam benne, hogy meg tudom dönteni a saját rekordomat, azaz egymás után tizenhét mérkőzést tudok nyerni. Végül sikerült, ráadásul közel harminchét évesen, ami nagyszerű. Alig tudom elhinni, hogy ilyen jól mennek a dolgok. Élvezem a játékot és a közönség támogatását. Őszintén szólva nem számítottam rá, hogy ilyen jó sorozatom lesz. Annak is örülök, hogy elkerülnek a sérülések. Újabb döntőben játszhatok, ismét trófeáért harcolhatok” – nyilatkozta a svájci.

A fináléban Juan Martín del Potro lesz az ellenfele. Az argentin a másik elődöntőben simán győzte le a kanadai Milos Raonicot. Az első játszmát 6:2-re, a másodikat 6:3-ra hozta.

„Élvezem itt a játékot. Rengeteg szurkoló jött ki ide, hogy támogasson. Az emberek izgalmas döntőre vágynak, megpróbálom élvezni a finálét” – mondta az argentin teniszező, aki pályafutása négyszázadik győzelmét aratta.

Az örökmérleget tekintve Federer 18-6-ra vezet kettejük párharcában, a tornadöntőkben viszont 3-2 az állás Del Potro javára. A legutóbbi, bázeli fináléban, 6:7, 6:4, 6:3-ra Federer diadalmaskodott.

A döntőt magyar idő szerint vasárnap 21 órakor játsszák.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!