2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

F1-es autóktól és repülőktől zengett a belváros

2016. május 1., vasárnap 17:28, frissítve: vasárnap 18:54

Negyedik alkalommal rendezték meg Budapest belvárosában a Nagy Futam elnevezésű autó-, motorsport- és légi bemutatót. A kilátogató nézők különböző versenyautókat, mint például a klasszikus Forma–1-es versenykocsikat, vagy Michelisz Norbert Hondáját is láthatták száguldozni a magyar főváros utcáin, de Besenyei Péter műrepülő világbajnok akrobatikus mutatványai is nagy sikert arattak.

Versenyautók és repülők lepték el Budapest utcáit és légterét. Immár negyedik alkalommal rendezték meg a magyar fővárosban a Nagy Futam elnevezésű autó-, motorsport- és légi bemutatót.

„Szemmel láthatóan évről évre sokan vannak, több százezren vannak kint a rakpartokon, és testközelből élvezhetik a nagy sztárokat és ezeket a gépcsodákat, úgyhogy ha lesz lehetőségünk, akkor továbbra is ilyen versenyeket, illetve ilyen közönségtalálkozókat fogunk szervezni” – mondta Gyulai Zsolt, a Hungaroring Zrt. elnöke.

A rendezvényen a motorsport egykori kiválóságai, valamint a jelenkor legjobbjai is részt vettek. „Budapesten mindig nagyszerű eseményeken vettem részt, a legtöbbször természetesen, mint Forma–1-es versenyző. Ezek mindig nagyszerűek voltak, mind a verseny, mind a kilátogató szurkolók szempontjából. De sok más rendezvényen is részt vettem a magyar fővárosban, mint például a mai. Ez a második Nagy Futamom. Remek a szervezés, és nagyszerű, hogy ilyen sok embert érdekel a bemutató” – mondta Gerhard Berger, a rendezvény sztárvendége.

Az idei túraautó-világbajnokságon már gyári Hondát vezető Michelisz Norbert negyedszer vett részt a Nagy Futamon. „Én minden pillanatát élveztem eddig, minden Nagy Futamnak, és iszonyatosan jó érzés az, hogy Magyarországon ennyi motorsportszerető ember van. És nagyon örülök neki, hogy a szervezők már negyedik alkalommal végeznek tökéletes munkát, hogy ezt a világot egy kicsit közelebb hozzák a közönséghez. Úgyhogy én élvezem, remélem, jövőre is lesz Nagy Futam és remélem, hogy jövőre is itt lehetek” – nyilatkozta Michelisz Norbert.

A bemutató második részben már az eget kémlelték a kilátogató nézők, ugyanis légi bemutatót tartottak, amelynek egyik fő száma Besenyei Péter műrepülő világbajnok pilóta attrakciója volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!