2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Ez döntheti el az elődöntős párharcot

2016. május 6., péntek 17:30, frissítve: péntek 17:59

A pillanatnyi forma és a jobb védekezés dönthet a Győr és a Buducsnoszt Podgorica Bajnokok Ligája elődöntős párharcában – mondta Görbicz Anita, a budapesti négyes döntő sajtótájékoztatóján. A Győr története harmadik Bajnokok Ligája-győzelmét szerezheti meg hétvégén a Papp László Budapest Sportarénában.

A csapatok már Budapesten várják, hogy a négyes döntővel elkezdődjön a női kézilabda Bajnokok Ligája végjátéka. A sorsolás úgy hozta, hogy már az elődöntőben összecsap az a két csapat, amelyik az elmúlt 4 évben 2-2 BL-győzelmet ünnepelhetett. „Biztosan mindenki örül annak, hogy az elmúlt évek két legjobb csapata már az elődöntőben összecsap. De ha nyerni akarunk, akkor előbb-utóbb mindenkit le kell győznünk. Mindegy, hogy a döntőben vagy az elődöntőben találkozunk velük” – mondta Ambros Martin, a győri Audi ETO KC vezetőedzője.

A Győr csapata nem ismeretlen a Podgorica legjobb játékosának, Katarina Bulatovicsnak. A montenegrói átlövő a 2013–2014-es szezont a Rába partján töltötte, mielőtt a Buducsnoszthoz szerződött volna. „Holnap biztosan kiderül, hogy melyik a jobb csapat, hiszen idén két meccsünk volt egymás ellen, egyszer ők nyertek, egyszer mi, szóval kemény összecsapást várok, de hiszek a csapatomban és a győzelemben” – fogalmazott Katarina Bulatovics.

A győriektől Görbicz Anita már rutinos Final Four-résztvevőnek számít: 2014-ben az ő hathatós közreműködésével hódította el a serleget a zöld-fehér alakulat. Idén szerinte az a csapat juthat a fináléba, amelyik jobban védekezik. „Nagyon-nagyon fontos lesz a védekezés, mint minden mérkőzésünkön. Ez az alap, hogyha ez nagyon jól működik, akkor én úgy gondolom, hogy támadásban mindegy, mit játszunk; ha az működött, akkor mindig nyertünk. Igaz, hogy most a Buducsnosztnál is nagyon kemény védekezés van, de szerintem a hideg fej és a koncentráltság, ami döntő lesz a mérkőzésen” – nyilatkozta a kézilabdázó.

A Győr szombaton 15 óra 15 perckor találkozik a montenegrói csapattal a fináléba kerülésért.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!