2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Érmekért mennek a magyar kajak-kenusok

2017. augusztus 18., péntek 23:00, frissítve: péntek 23:04

Érmekért szállnak harcba a magyar kajak-kenusok a csehországi világbajnokságon. A megfiatalított válogatott a júliusi plovdivi Eb-n 10 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett, ám a szövetségi kapitány szerint az igazi fokmérő a vb lesz.

A csehországi világbajnokságra készülő magyar kajakválogatott öthetes edzőtábora zárul Szolnokon. A csapat jó hangulatban, magabiztosan készül a jövő hét végi versenyre. A júliusban kajak egyesben világbajnoki aranyérmet szerző Birkás Balázs most párosban készül a dobogó tetejére állni.

– Nyerni megyünk.
– Van ellenfél, akiktől tartasz vagy akire rákészültök?
– Így külön nincs, kétszázon, ugye, nem tudunk figyelni az ellenfelekre, senkire nem készülünk rá igazából, mert elindulunk, és ami a csövön kifér, úgy megyünk végig a pályán, nem tudunk készülni senkire. Ellenfelek lesznek biztosan, a 2012-ben, aki olimpiát nyert páros, az itt lesz, úgyhogy biztosan, meg még sok más is, úgyhogy kemény lesz.

Birkás Balázs Európa-bajnok kajakozó

Szintén kétszáz méteren, de női egyesben a feltörekvő tehetség, Lucz Dóra képviseli majd Magyarországot, aki júliusban már begyűjtött egy Európa-bajnoki aranyérmet. Az akkori győzelem szerinte biztató, de kemény ellenfelekkel szemben kell kiállnia, ezért most nem volt leállás az előző verseny óta.

„Elég komoly mezőny lesz, kiemelhetném az új-zélandi Lisa Carringtont, de rajta kívül még nagyon sokan lesznek, úgyhogy nem lesz könnyű dolgom, de igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni” – mondta a sportoló.

A megfiatalodó magyar kajakos válogatott számára a szövetségi kapitány hosszú távú célokat tűzött ki, amelynek egy-egy ilyen világverseny csak apró állomása, a lényeg a következő olimpia.

„Első lépcsőfok, ugye, a szegedi világkupa volt ennek a csapatnak, ahol meglépték az első lépcsőfokot. Az Európa-bajnokságon egy új szintre emelkedtek, de az igazán nagy lépcső, az a világbajnokság, a legnagyobb mezőny. Ha itt is megállják a helyüket, akkor alapozhatunk arra, hogy egy hároméves erős és kemény munkával, az edzők nagyon nagy tapasztalatával oda fog az a csapat érni Tokióban” – így Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A női számokban éremesélyesek a magyar versenyzők a jövő hét végi világbajnokságon, a férfiaknál Kopasz Bálint mindkét számában a dobogóra várható.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!