2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Eltűnik a futballpályákról a világ egyik leghíresebb mosolya

Hír TV

2018. január 17., szerda 15:32, frissítve: szerda 22:52

Végleg szögre akasztja a stoplist a világ valaha élt egyik legjobb labdarúgója. A brazil Ronaldinho visszavonulását bátyja és egyben menedzsere jelentette be.

Végleg elbúcsúzott a labdarúgástól a világ valaha élt egyik legjobb futballistája, a brazil Ronaldinho. Bár a legendás mosolyáról és elképesztő cseleiről híres játékos 2015-ben játszott utoljára tétmeccset, bátyja és egyben menedzsere Roberto de Assis a napokban jelentette be hivatalosan öccse visszavonulását.

Ronaldinho a brazil Gremióban nevelkedett. A felnőtt csapatban 1998-ban, 18 évesen mutatkozott be. 2001-ben a Paris Saint-Germainhez igazolt. Bár a francia fővárosban igazán nagy siker nem jutott neki osztályrészül, a szurkolók imádták a kiálló fogú labdazsonglőrt.

Legnagyobb sikerét 2002-ben érte el. A Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho fémjelezte nemzeti tizenegy Brazília története során ötödször megnyerte a világbajnokságot. Emellett a válogatottal kétszer nyert Copa Américát, valamint a Konföderációs Kupa győztesének járó trófeát is ugyanennyiszer emelhette magasba. 97 mérkőzésen 33 gólt szerzett válogatott színekben.

2003-ban az újjáépülő Barcelonához igazolt, amelynek 5 éven volt a vezére. A spanyol bajnokságban hétről hétre elkápráztatta a nézőket. A jó játék eredménnyel is párosult. Kétszer nyert spanyol bajnokságot és spanyol szuperkupát, valamint 2006-ban a Bajnokok Ligáját is megnyerte a katalán együttessel.

2008-ban a Milanhoz szerződött. Bár olykor-olykor barcelonai fényében tündökölt, korábbi formáját nem tudta állandósítani.

2011 januárjában hazatért Brazíliába, és a Flamengo együttesében folytatta pályafutását. Másfél év után az Atlético Mineiróhoz szerződött, amellyel megnyerte a dél-amerikai Bajnokok Ligáját, a Libertadores Kupát. Ezt követően játszott még a mexikói Queretáro együttesében, míg utoljára a brazil Fluminense mezét viselte.

Az egyéni sikerek sem kerülték el. 2004-ben a spanyol bajnokság legjobb játékosa lett. 2004-ben és 2005-ben a FIFA választotta meg a legjobb labdarúgónak, míg 2005-ben a legnagyobb egyéni elismerést, az Aranylabdát is elnyerte. Továbbá őt választották a 2000-es évek első évtizedének legjobb játékosává.

Ronaldinho búcsúmeccsére a nyári világbajnokság után kerülhet sor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!