2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Vezércikk 04:00

Első sikerével legyőzte a Patriotsot az Eagles

Hír TV

2018. február 5., hétfő 08:04, frissítve: hétfő 08:40

A Philadelphia Eagles nyerte a profi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Minneapolisban rendezett fináléban a sasok 41-33-ra győzték le a címvédő New England Patriots csapatát, és ezzel történetük első Super Bowl-sikerét aratták. A döntő legjobbja a Philadelphia irányítója, Nick Foles lett, aki úgy vezette bajnoki címig csapatát, hogy a szezont még csereként kezdte.

41-33: ez lett a végeredménye a Philadelphia Eagles és az ötszörös bajnok New England Patriots részvételével az éjszaka játszott Super Bowlnak. A pennsylvaniai csapat ezzel történelme első bajnoki címét nyerte el az 1981-es és a 2005-ös döntőbéli vereség után.

Megéri megnyerni a Super Bowlt és vezetni ezeket a srácokat, de minden elismerésem a személyzeté, a tulajdonosoké, a játékosoké és a szurkolóké. A drukkereink hosszú idő óta várnak erre, és Lurie úr is régóta várja ezt, én pedig annyira boldog vagyok, hogy a részese lehetek ennek és természetesen annak, hogy a Lombardi kupát hazavihetjük. Alig várom, hogy hazaérjünk és a szurkolókkal ünnepelhessünk – nyilatkozta a Philadelphia Eagles vezetőedzője, Doug Pederson.

Az Eaglesnek az alapszakasz végén irányítót kellett cserélnie, mert a korábbi kezdő, Carson Wentz decemberben megsérült. Helyét Nick Foles töltötte be, aki korábban csak a padot koptatta. 38-33-as Philadelphia vezetésnél a Patriots irányítója, Tom Brady kezéből kiütötték a labdát, a játékszert pedig az ellenfél gyűjtötte be.

Igen, jó esélyünk volt ott és nagyon jó játékot hívtak, sok jó játékot hívtak ma, és mi harcoltunk. Verseny volt, és mi nem tudtuk befejezni, amit elkezdtünk – mondta a New England Patriots irányítója.

Az Eagles ezután mezőnygólt is rúghatott 8 pontosra növelve előnyét. Az utolsó percekben a Patriots még támadhatott, ám az eredmény már nem változott.

Nem tudtunk elég játékot hívni ahhoz, hogy mi jöjjünk ki győztesen. Ez lehangoló, de büszke vagyok arra, ahogy a csapat harcolt. Azok a srácok a bajnokok, az AFC bajnokai. Kiérdemelték, és mi nem voltunk ma elegek, nehéz, nehéz, mert nagyon sok jó dolog történt velünk a szezon alatt, de ez a játék erről szól – mondta a Patriots vezetőedzője, Bill Belichick.

A mérkőzés legjobb játékos az Eagles irányítója, Nick Foles lett.

Erről szól az élet. tudja mi vagyunk a bajnokok, és az idő megáll, amikor belenézek a lányom szemébe és ünneplem ezt a pillanatot. Belenézhetek a feleségem szemébe, ünnepelhetek vele. Ők ott voltak mellettem mindenben. A családom is végigélt velem mindent, és hogy most velem lehetnek ebben a pillanatban, hogy ünnepelhetjük ezt a pillanatot, erről szól az egész, és én nagyon hálás vagyok – mondta az irányító.

A világszerte milliók által várt és nézett találkozón a himnuszt Pink énekelte, a félidei show-ban pedig Justin Timberlake szórakoztatta a közönséget. A mérkőzés után a győztes csapatnak az amerikai elnök gratulált a Twitteren.

Philadelphia utcáin ezrek ünnepelték a történelmi győzelmet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!