2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Elrajtolt a 30. Spar Budapest Maraton

2015. október 10., szombat 17:07, frissítve: szombat 19:53

Több mint 27 ezren neveztek a 30. Spar Budapest Maratonra. A kétnapos futóversenyre 80 országból érkeztek indulók.

Már az első nap is hatalmas volt az érdeklődés a 30. Spar Budapest Maratonon. A gyerekeknek, családoknak, valamint az esélyegyenlőségi futam keretében a fogyatékkal élőknek is rendeztek futamokat. Utóbbiban a Játékszín társulata is részt vett. „A csapat tagjaként vagyok itt. A Játékszín társulatának egyik tagja vagyok, abból az apropóból, hogy olyan színdarabot próbálunk, amely sérült emberről szól, fókuszában egy olyan ember van, aki értelmi fogyatékosként indul neki a történetének” – mondta Szervét Tibor színművész.

Volt, ahol az egész család rajhoz állt. „Most vagyunk harmadjára. Először csak 900 métert futottunk, tavaly 2700 métert futottunk ugyanígy családostul, és most az 5 kilométert” – fogalmazott Szeibert Anikó.

A rendezvényre rekordszámú induló jelentkezett, köztük 4 ezer külföldi futóval. „Magyarország legnagyobb szabadidős sporteseményén vagyunk, a 30. jubileumi Spar Budapest Maratonon, amely egy nemzetközi futóverseny. De a 42 kilométeres maraton mellett két nap alatt nyolc egyéb távon is rendezünk eseményt, és soha ennyien, több mint 27 ezren jelentkeztek előzetesen erre a két napra” – nyilatkozta Kocsis Árpád versenyigazgató.

A vasárnapi 42 kilométeres távon a futók gyakorlatilag átszelik egész Budapestet. Emiatt számos forgalomkorlátozás vár az autósokra reggel 9 és délután 3 óra között. A maratoni fő szám mellett 30, valamint 10 kilométeres verseny is lesz, illetve csapatban is lehet teljesíteni a maratoni távot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!