2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:35

Sport

Először teljesítette magyar csapat a híres angliai Bob Graham-kört

Először teljesítette magyar csapat a híres angliai Bob Graham terepfutó kört, amelynek hossza 106 kilométer, 42 csúcsot és több mint 8 ezer méter szintemelkedést tartalmaz, és az számít hivatalos teljesítőnek, aki 24 óra alatt teszi meg a távot - tette közzé a Kék Csapat a közösségi médiában vasárnap.

  • Először teljesítette magyar csapat a híres angliai Bob Graham-kört

Az angliai Lake District csúcsait érintő kört elsőként 1932-ben futotta le egy napon belül egy Bob Graham nevű keswicki fogadós, azóta a teljesítők száma meghaladta a kétezret.

A magyar Lőrincz Olivér, Zenyik Róbert és Medgyessy Gergely ultrafutóból álló úgynevezett Kék Csapat azért nevezi így magát, mert 2016-ban először tették meg futva a Kék Túra 1100 kilométerét egy hét alatt folyamatosan, egymást váltva.

A Bob Graham-körrel 2018-ban már tett egy próbát a Kék Csapat, akkor két nap kellett, hogy a technikás, nehéz, jelölt ösvényeket nem tartalmazó terepen körbeérjenek.

Idén visszatértek Angliába, és - helyi idő szerint - péntek este 9 órakor megérintették a keswicki híres Moot Hall középkori épületének kilincsét, majd elindultak a történelmi futókörre. Szombaton este 9 óra előtt érkeztek vissza ugyanide, ezzel a magyarok közül elsőként teljesítették a kört.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!