2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Elégedett a FIFA az oroszokkal

2017. május 23., kedd 22:09, frissítve: kedd 22:56

Elégedett a jövő évi oroszországi futball-világbajnokság előkészületeivel a FIFA elnöke. Gianni Infantino Krasznodarban találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, aki megígérte, hogy a világbajnokságon minden a legprofibb módon fog működni. A FIFA elnöke szerint a jövő évi vb-n azt kell bizonyítani, hogy a csapatjáték jól működik.

A krasznodari stadion Oroszország kaukázusi határvidékén, az aréna a jövő évi focivébére épült. A FIFA elnökét Vlagyimir Putyin kalauzolta benne végig.

„Minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy a létesítmények, a szálláslehetőségek és minden egyéb szolgáltatás a helyén legyen, hogy maximális kényelmet nyújtson az ide látogató szurkolóknak, hivatalos személyeknek és persze maguknak a labdarúgóknak is. Minden a legmagasabb szinten működik majd jövő nyáron” – ígérte meg az orosz elnök.

Gianni Infantinót nem nagyon kellett győzködni. Az olasz sportdiplomata elégedett a látottakkal.

„Azt hiszem, hatalmas köszönettel tartozunk a szervezőknek az eddigi munkájukért. Pontosan lehet látni, mennyi időt, pénzt és energiát öltek már eddig is a szervezésbe és az építkezésekbe, és még mindig hátravan egy év a világbajnokságig. Ezt nemcsak a világbajnokság sikeréért, hanem magáért a labdarúgásért teszik, és ez nagyon szép dolog. A futball is csapatjáték, mi is csapatként dolgozunk a sikerért. Megmutatjuk a világnak, hogy mire vagyunk képesek együtt” – mondta a FIFA elnöke.

A 2018-as labdarúgó-világbajnokságot jövő nyáron rendezik, június 14-től július 15-éig tart majd. Oroszország öt új stadiont épít, hármat pedig felújít – a költségek meghaladják a tízmilliárd dollárt. Az orosz vébénél is felvetődött az, hogy a döntéshozókat lefizették, a francia hatóságok a közelmúltban hallgatták ki a FIFA korábbi elnökét, Sepp Blattert, akinek vesztét a korrupciós ügyek okozták.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!