2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Elég, hogyha Dzsudzsák betekeri a 91. percben

2017. március 25., szombat 12:54, frissítve: szombat 19:49

Támadó szellemben játszó magyar válogatottat vár a portugálok szövetségi kapitánya a ma esti labdarúgó-vb selejtezőjére. Ennek némileg ellentmondhat, hogy a távirati iroda szerint várhatóan öt védővel áll majd fel Bernd Storck csapata. Tudósítónk szerint a magyar szurkolók már hangolnak Lisszabonban.

Esélyesként várhatják a portugálok a magyarok elleni vb-selejtezőt. A házigazdák szövetségi kapitánya azt mondta: mindkét csapat célja egyértelmű: kijutni a világbajnokságra. Éppen ezért Fernando Santos szerint nem egy védekező szellemű magyar válogatott lép pályára Lisszabonban. A kapitányhoz hasonlóan a játékosok is kemény összecsapást várnak.

„Egy kemény mérkőzésre számítunk, melyet meg akarunk nyerni. Ez a szurkolóinknak is nagyon fontos. Egy erős magyar csapatra számítunk, hasonló célokkal lépnek pályára, mint mi. Egy olyan csapatról van szó, amely tudja, hogy kell gólt szerezni, hiszen két gólt rúgtak Svájcnak, míg az Eb-n nekünk hármat lőttek. Éppen ezért jó védekezésre van szükségünk és gólokat kell szereznünk a győzelem érdekében” – nyilatkozta Bruno Alves válogatott labdarúgó.

A korábbi 40-szeres válogatott Urbán Flórián szerint akár egy döntetlen is elég lehet Bernd Storck csapata számára, hogy maradjon esélye a vb-részvételt kiharcolni.

„Ez a mérkőzés sorsdöntő lehet. Nem szabad kikapni. A szurkolók bíznak a győzelemben, de nézzük a realitást. A portugál válogatott előrébb jár a magyarnál, de a labda gömbölyű. Annak idején egy volt edzőm, Kisteleki István, aki azt mondta: ne akard megnyerni, ne akard elveszíteni a mérkőzést. Hogyha meg akarod nyerni, akkor kikapsz. Tehát én azt javasolnám a fiúknak, hogy ne akarják elveszíteni a mérkőzést, mert még egy döntetlennel a későbbiekben lehet arra sanszunk, hogy kijussunk a vb-re” – fogalmazott Urbán Flórián.

A válogatott sajtófőnöke a Hír TV-nek azt mondta: a válogatott tagjai tisztában vannak a mérkőzés súlyával.

„Nekünk nincs veszítenivalónk az Európa-bajnok ellen idegenben, úgyhogy szeretnénk a saját játékunkat játszani, szeretnénk mindenképpen betalálni a portugálok kapujába.” Bernd Storck is elmondta: ahhoz, hogy reális esélyünk maradjon a vb-kvalifikációra, ezen a mérkőzésen nem szabad kikapni, úgyhogy ennek megfelelő a hozzáállás és gondolkodás is. De amennyire észrevehető a csapaton, nem azon gondolkodnak, mi lesz majd, hanem kizárólag a mostani mérkőzésre koncentrálnak” – nyilatkozta Szabó Gergő.

A várható kezdőcsapat, az MTI szerint:
Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Kádár Tamás, Vinícius Paulo, Lang Ádám, Korhut Mihály – Dzsudzsák Balázs, Nagy Ádám, Gera Zoltán, Gyurcsó Ádám – Szalai Ádám

Nemcsak a játékosok, hanem a drukkerek is készülnek. Sok magyar szurkoló utazott Portugáliába, hogy a helyszínen buzdítsák Gera Zoltánékat.

„Itt a legtöbben azt mondták, hogy elég, hogyha Dzsudzsák betekeri a 91. percben és azzal 1–0-lal hazajövünk, nem kell 3 gólt lőnünk. Nagyon bizakodnak a magyarok, mindenki tudja, hogy akkor marad esélyünk egyedül, hogyha nyerünk. Ez szinte lehetetlennek tűnik, a portugálok fix 1-esre veszik ezt a meccset, akárkivel beszéltünk, azt mondták, hogy olyan, mintha Andorrával játszanának, annyira biztosak benne, hogy megnyerik ezt a meccset” – tudósított Lisszabonból a Hír TV munkatársa.

A magyar csapat edzése a lisszaboni Fény Stadionban.
A magyar csapat edzése a lisszaboni Fény Stadionban
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A mérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődik.

Tudósítónk élőben jelentkezett Lisszabonból.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!