2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Eldőlt, kiken át vezet első körben az út az aranyért pólósainknak

2017. február 24., péntek 17:48, frissítve: péntek 19:35

Kisorsolták a nyári budapesti vizes világbajnokság vízilabdatornáinak csoportjait. A magyar férfi válogatott Franciaországgal, Olaszországgal és Ausztráliával került egy csoportba, a nők Hollandiával, Franciaországgal és Japánnal szerepelnek egy négyesben.

A női válogatott az első kalapból került a C csoportba. Bíró Attila együttese a legfényesebb éremért ugrik medencébe. Ehhez első lépésben Japánt, Hollandiát és Franciaországot kell felülmúlni a csoportküzdelmek során.

„Abszolút elfogadható csoportba kerültünk, lehetett volna picit erősebb. Nem bánom, hogy nem lett. Azt sem bánom, hogy a harmadik és a negyedik kalapból a kínaiakat és a görögöket elkerültük. Viszont tudjuk nagyon jól, hogy a második kalapból a holland válogatott nagyon komoly játékerőt képvisel: nem volt az olimpián, de a legutóbbi vb-n döntőt játszott, úgyhogy nagyon veszélyes csapat” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Bujka Barbara kulcsjátékosa volt annak a válogatottnak, amely 2016-ban Európa-bajnokságot nyert Szerbiában. A Szeged pólósa júliusban Budapesten is aranyérmet venne a nyakába. „Ezt most aláírnám gyorsan. Mindenki nagyon várja, és nagyon készül, úgy érzem, megkoronázná mindenki pályafutását, hogyha itthon megnyernénk egy vb-t” – mondta a játékos.

A férfiakra a papírforma alapján nehezebb feladat a vár. Märcz Tamás együttese a második kalapból került a B csoportba. Bár a délszláv együtteseket elkerülte a magyar csapat, a világ élvonalába tartozó olaszokat megkapta, csakúgy mint Ausztráliát és Franciaországot.

„Biztos vagyok benne, hogy a mi csoportunk lett a legnehezebb. Ennek ellenére nem vagyok csalódott, hiszen erős ellenfelekkel fogunk kezdeni, Ausztrália és Olaszország egyértelműen a legmagasabb szintű vízilabdát jelenti pillanatnyilag. Franciaország pedig egyre inkább feltörekvő ország, nem véletlenül volt ott az olimpián is. Egyre jobb vízilabdát játszanak, úgyhogy nagyon fontos lesz őket legyőzni, hogy biztosítsuk a továbbjutást a csoportból” – reagált a kapitány.

A szövetség elnöke szerint mind a férfi-, mind pedig a női csapat előtt egyértelmű a cél a hazai rendezésű vb-n. „Elég szomorú lenne, ha az elnökségnek kellene megmondania a szövetségi kapitányoknak, hogy mit kell elérni. Olyan szövetségi kapitányokat választottunk, akik a legjobb eredményt akarják, azaz az aranyat. Ez nem okvetlenül sikerül, mert vannak erős ellenfelek, de nem lehet más a cél. És ha ez a cél, akkor sikerülhet akár itt, a vb-n, akár később, mondjuk Tokióban. Úgy gondolom, hogy ez így rendben van. Nem nagyon emlékszem az elmúlt húsz évből, hogy eltérő lett volna a szurkolótábor, a játékosok vagy a szövetségi kapitányok elvárása” – emelte ki Kemény Dénes.

A budapesti vizes vb-t július 14-e és 30-a között rendezik meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!