2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Elbúcsúztatták a Puskás Ferenc Stadiont

2015. október 5., hétfő 21:46, frissítve: kedd 15:11

Gálamérkőzésekkel búcsúztatták el a Puskás Ferenc Stadiont ma délután. A közösségi összefogással létrejött rendezvény becsületkasszával működött, a bevételt a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai utánpótlás-nevelésre fordítják. Az eseményen megjelent a legendás rádióriporter, Szepesi György, valamint rendeztek egy színészek–újságírók rangadót is.

Az egykori Népstadiont 52 év szolgálat után nemsokára bontani kezdik. A tervek szerint 2018-ra épül fel a legmagasabb UEFA-minősítésű aréna. A búcsúztatóra nem csak az egykori profik kaptak meghívót. „Ott a felső karéjon, ott üldöztek a rendőrök, amikor a Fradi szurkolótáborával tartva rendesen megkergettek minket a Fradi–Újpest meccsen, de hát ez a szokványos velejárója volt már akkor is a meccsnek. Mi szaladtunk, a rendőrök meg rohantak utánunk gumibottal” – mondta Varga Miklós, a színészválogatott tagja, színész, énekes.


Az első válogatott meccset 1953-ban Svédországgal játszotta a nemzeti tizenegy, a 2–2-es döntetlennel záruló meccsen Palotás és Czibor lőtte a magyar gólokat. Az utolsó találkozón Kazahsztán hármat kapott egy barátságos meccsen. „Életem első válogatott mérkőzése, amin debütáltam, itt a Puskás Stadionban volt. 1–1 lett a mérkőzés, és sikerült rögtön gólt is szerezni. Ez egy csodálatos emlék, amit sosem fogok elfelejteni. Norvégia ellen játszottunk világbajnoki selejtezőt 1997-ben” – fogalmazott Kovács Zoltán 20-szoros válogatott labdarúgó.

A búcsúmérkőzésekre meghívták az aranycsapat legendás meccseit a helyszínről közvetítő Szepesi Györgyöt is. A legendás riporter szerint záros időn belül újra ott kell lennie a magyar labdarúgásnak a világ élvonalában. „Csodálatos csapatunk volt. Olyan csapat, amilyet egyhamar meg kell újra csinálni. 3-4 év múlva ott kell lenni megint Magyarországnak az élvonalban, és én azt kívánom, érjük meg azt, hogy Magyarország újra a világbajnoki csapatok közé fog tartozni” – nyilatkozta a rádióriporter.

Az új, 63 ezer fő befogadóképességűre tervezett stadionban lesz szálloda, üzletek és éttermek is. A tervezett költségvetés 90-100 milliárd forint. A 20 olimpiai sportágat majdan kiszolgáló létesítményben természetesen a főszerep a labdarúgásé lesz: 2020-ban, a több város által is párhuzamosan rendezett Európa-bajnokságból Magyarország négy meccset: három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendezhet majd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!