2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

El: a Partizan feltörölte a padlót a Videotonnal

2017. augusztus 25., péntek 00:15, frissítve: péntek 11:57

Idén sem lesz magyar csapat a labdarúgó európai kupák csoportkörében. A Videoton 4-0-ra kikapott a Partizantól az Európa-liga-selejtező utolsó fordulójának visszavágóján, így a szerb együttes jutott a főtáblára.

Az idegenbeli 0-0 után nagy reményekkel várta a Videoton a magyarországi visszavágót a Partizan ellen, a belgrádi csapat azonban hamar eldöntötte a párharc sorsát. Már egy félidő után 3-0-ra vezetett, a vége pedig 4-0 lett.

„Amit felépítettünk az Európa-ligában idáig, azt most leromboltuk. Kiejtettük a Bordeaux-t is, ezen a meccsen azonban katasztrofálisan futballoztunk. Olyanok voltunk, mint a tizenhárom éves amatőrök. Súlyos egyéni hibákból kaptunk gólokat, ami megpecsételte a sorsunkat” – értékelt a mérkőzés után Marko Nikolic, a Videoton szerb edzője.

A fehérváriak kapusa szerint az eredmény nem tükrözi a két csapat közötti különbséget.

„A mai napon, mint láttuk az eredményt, sajnos ez volt a két csapat közötti különbség. Összességében szerintem nincs ennyi, de ezt a pályán kellett volna megmutatni, most már elmúlt, előre kell nézni, vasárnap Fradi” – mondta Kovácsik Ádám.

A második félidő elején kiállított Juhász Roland szerint egész Magyarországért játszottak, de úgy véli, a jobb csapat jutott tovább.

„Egy Európa-liga-playoffban négy ajándék gólt nem illik adni, és ezt mi sajnos megtettük. A mérkőzést nem kezdtük rosszul, de sajnos a hatodik percben lekontráztak minket, és utána még háromszor. Erre készültünk, mert tudtuk, hogy ez nagy erősségük, mégis mind a négy gól kontratámadás után született. Ma valahogy eléggé szétestünk, a passzokban, a játékban sem tudunk olyat mutatni, mint amit a csapat az elmúlt időszakban már megmutatott” – nyilatkozta a labdarúgó.

Magyar csapat legutóbb a 2012–13-as szezonban szerepelt valamelyik európai klubsorozat főtábláján. Akkor éppen a Videoton jutott be az Európa-liga csoportkörébe, és a G csoport harmadik helyén végzett, amivel nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A Videoton hétvégén a Ferencvárossal csap össze az NB I-ben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!