Egyedülálló lesz a Fradi új stadionja – a kulisszák mögött

KK, 2013. április 1., hétfő 10:24, frissítve: hétfő 15:55
A Ferencváros új stadionjának építője szerint Európában is egyedülálló körülmények várják majd a játékosokat és a szurkolókat egyaránt. A Hír TV Stopper című sportmagazinját a cég vezérigazgatója és Kubatov Gábor, az FTC elnöke vezette be a kulisszák mögé.

A legfejlettebb technikával épül majd az új Fradi-stadion a kivitelező cég szerint. A játéktér például Európában is szinte egyedülálló módon készül majd el.

„A pálya talajának utolsó 10 centiméterét homokkal kevert földből készítik el, de ebbe belekevernek polipropilén-szálakat – közölte a Merket Zrt. elnök-vezérigazgatója. – A fű vetett fű, tehát nem gyepszőnyeg. Olyan fűmagot vetnek el, amit speciálisan Budapesten a IX. kerületben, az elmúlt 10 év időjárási és csapadékviszonyait figyelembe véve fejlesztenek. És ez úgy kel ki, hogy mikor a fű növekedésnek indul, akkor a fölfelé jövő zöld szállal párhuzamosan a gyökér elkezd megkapaszkodni a 10 centis talajban, úgy, hogy körülöleli ezt a polipropilén-szálat, és gyakorlatilag kitéphetetlen a fű” – nyilatkozta Scheer Sándor.

Kubatov: A stadion biztosan fel fog épülni

Kubatov Gábor a kétkedőknek is üzent. Azt mondja: a stadion biztosan fel fog épülni. „A költségvetésben megvan hozzá a pénz – fogalmazott Kubatov Gábor. – Ha pénz van, van egy építtető, aki már épített pár nagy épületet. Kubatov Fradi-elnöki szerepéből kilépve úgy fogalmazott: „nem jön kormányváltás, mert a Fidesz meg akarja nyerni a választásokat. Meg, hogy is mondjam... A Ferencvárosnak van 1 millió szurkolója. 1 millió szurkoló haragját kivívni senkinek nincs érdekében. Biztosan merem állítani, hogy a stadion meg fog épülni” – fogalmazott az FTC elnöke.

A stadionnak 2014 szeptemberéig kell elkészülnie. Amennyiben csúszna az átadás, a kivitelező napi 67 millió forintos kötbért köteles fizetni.

Este fél 8-tól a hétfő esti Stopperben részt vehetnek az Albert-stadion utolsó stadiontúráján, illetve megtudhatják, honnan lehet majd folyamatosan figyelemmel kísérni az építkezést.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés