2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Egy mérkőzéssel a vége előtt rúgták ki a DVSC edzőjét

2017. május 22., hétfő 23:44, frissítve: kedd 10:42

Egy fordulóval a bajnokság vége előtt menesztette edzőjét a Debrecen labdarúgócsapata – a Loki a gyenge eredményeik miatt vált meg Leonel Pontestől. A piros-fehérek jelenleg a kilencedikek a bajnokságban és a bent maradásért küzdenek. Pontes helyét átmenetileg Herczeg András veszi át.

„Sajnos már az első félidőben elvesztettük a mérkőzést. Nagy fordulópont volt, amikor a büntetőt elhibáztuk” – így magyarázta a hétvégi vereséget a Debrecen vezetőedzője. Hétfőn már nem Leonel Pontes irányította a DVSC edzését. A portugál vezetőedzővel közös megegyezéssel bontott szerződést a klub.

„A szombati mérkőzés képe és elsősorban az eredménye alapján egyértelművé vált, hogy váltanunk kell, tehát nem kockáztatjuk meg az utolsó, életbe vágóan fontos mérkőzést. Mindent meg kell azért tennünk, hogy a csapat meg tudja nyerni ezt a mérkőzést, ezért úgy döntöttünk, hogy váltanunk kell” – mondta Róka Géza, a DVSC Futballszervező Zrt. cégvezetője.

A portugál Leonel Pontes tavaly augusztusban érkezett a Lokihoz. Irányításával 28 bajnokit játszott a csapat, nyolc győzelem mellett hétszer ért el döntetlent, és 13-szor kikapott. A Debrecen mindössze 31 pontot gyűjtött, az utolsó forduló előtt két pont választja el a kieső helytől. A csapat irányítását átmenetileg Herczeg András veszi át.

Hétfőn délután már Herczeg András irányította az együttes felkészülését. Az ideiglenes vezetőedző a szombati, Diósgyőr elleni mérkőzésen ül le a Debrecen kispadjára. Azt, hogy ki lesz a DVSC vezetőedzője, egyelőre nem tudni.

Leonel Pontes mellett távozik a két portugál pályaedző is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!