2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Egy év, és indul a Nemzetek Ligája

2017. szeptember 20., szerda 22:37, frissítve: szerda 22:49

Jövő ősszel indul az 55 európai válogatottat felvonultató Nemzetek Ligája labdarúgó-sorozat. A torna a felkészülési meccseknek adna tétet.

A jövőben több válogatottmeccsre készülhetnek a labdarúgók, jövőre az oroszországi világbajnokság után nem sokkal indul a Nemzetek Ligája című versenysorozat.

A másfél év alatt lezajló kiírás a felkészülési meccseket váltaná fel. Az A liga csoportgyőztesei a négyes döntőbe kerülnek, az utolsók pedig kiesnek a B ligába. A B, a C és a D liga győztesei egy osztállyal feljebb kerülnek. A csoportgyőztesek a 2020-as Eb-re is kijuthatnak a négyes döntő után.

A sportközgazdász szerint bár a több lejátszott mérkőzéssel a sztárjátékosokra is komolyabb terhelés hárul, nem kell félni a kiégésüktől.

„Alapvetően olyan időpontokban lesz a Nemzetek Ligája, amikor barátságos válogatottmeccsek is lettek volna, tehát ilyen értelemben sokkal több mérkőzésre nem kell számítani. Ezek tétmérkőzések, és azért mégiscsak egy-kettővel több mérkőzés lenne, de úgy gondolom, hogy ahogy a felkészülési mérkőzések esetében sem feltétlenül a legjobbak játszottak mindig minden válogatottban, főleg a topcsapatok válogatottjaiban, ugyanígy a Nemzetek Ligáját is valószínűleg sok ország felkészülésre fogja használni” – mondta Szabados Gábor.

Az, hogy ki melyik jelű ligába kerül, novemberben dől el, az akkori ranglista alapján. A magyar válogatott jelen állás szerint a második vonalnak számító B ligában kezdi meg a Nemzetek Ligája-szereplést.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!