2024. 06. 28. Péntek Levente, Irén napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Sport

Ebben az esetben jut tovább a magyar futball válogatott

Véget értek a csoportkör második fordulójának küzdelmei a labdarúgó Európa-bajnokságon, így tisztább képet kaptunk arról, hogy hogyan kell alakulnia az utolsó körnek ahhoz, hogy Magyarország bejusson az Eb nyolcaddöntőjébe.

  • Ebben az esetben jut tovább a magyar futball válogatott

A magyar válogatott két vereséggel kezdte a németországi Európa-bajnokságot, hiszen a Svájc elleni 1-3-at követően a házigazda német válogatott ellen 0-2 lett a végeredmény Marco Rossi szövetségi kapitány együttese szempontjából. Az A csoport állása két kör után tehát:

1. Németország 6 pont, 2. Svájc 4 pont, 3. Skócia 1 pont, 4. MAGYARORSZÁG 0 pont.

Ez azt jelenti, hogy a vasárnapi, Skócia elleni mérkőzésen a harmadik hely megszerzése lehet a cél, az azonban adott esetben továbbjutást érhet a 24 csapatos Eb lebonyolítási rendszere miatt.

A nyolcaddöntőbe a csoportok első két helyezettjei kerülnek, mellettük pedig a hat kvartett négy legjobb csoportharmadikja is továbbjut – Szoboszlai Dominikéknak ez a cél, egy győzelemmel ugyanis meglenne a harmadik pozíció, és ezzel akár a legjobb 16 válogatott közé jutás.

A magyar válogatottnak jelenleg 1-5-ös, azaz –4-es a gólkülönbsége. Az látszik egyelőre, hogy a D és az E csoportban a harmadik helyezettnek minimum 3 pontja lesz, így ahhoz, hogy Magyarország ezen kvartettek harmadikját megelőzze, jobb gólkülönbséggel kellene végül rendelkeznie. Erre is van esély – noha jelenleg Ausztria +1-es, Szlovákia pedig 0-s gólkülönbséggel áll –, arra viszont jóval nagyobb, hogy esetleg legyen két olyan csoport, ahol nem szerez három pontot a csoportharmadik. Ez ugyanis (a magyar siker mellett) biztosan elég lenne a nyolcaddöntőbe jutáshoz.

teljes cikk az Origo honlapjá olvasható.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A képen: (b-j) Kata Mihály, Szalai Attila, Sallai Roland, Csoboth Kevin, Nagy Zsolt, Gazdag Dániel és Dárdai Márton. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

EURO-2024 - Hazaindult a magyar válogatott

EURO-2024 - Hazaindult a magyar válogatott

A csoportkörben kiesett magyar labdarúgó-válogatott számára hivatalosan is véget ért a németországi Európa-bajnokság, ugyanis a csapat csütörtökön kora délután elhagyta a dél-bajorországi bázisát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!