2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Del Bosque: Nem számít a múlt

2016. június 27., hétfő 15:19, frissítve: hétfő 15:19

Az utolsó két nyolcaddöntőt játsszák ma le a labdarúgó-Európa-bajnokságon. Este hatkor megismétlődik az előző Eb döntője: Spanyolország–Olaszország rangadó következik.

„Nem számít a múlt, csak a jelenre koncentrálunk” – mondta a spanyolok edzője a legutóbbi Eb-döntő visszavágójának tekinthető Olaszország–Spanyolország mérkőzés előtt. Azt a döntőt a spanyolok nyerték 4–0-ra. Vicente del Bosque szerint nem szabad elszállni attól, hogy a spanyolok szokásosan jók a kieséses szakaszban.

„Valóban jók vagyunk a csoportmeccsek után, valahogy akkor már jobban érezzük a tét súlyát, de higgyék el, most nem ez számít. Az olaszok most nagyon jók, minden rezdülésükre figyelnünk kell. Ez nagyon nyílt küzdelem lesz, valódi ki-ki meccs. Nem lehet megmondani, ki hagyja el győztesen a pályát” – nyilatkozta a spanyolok mestere.

Az olasz válogatott igyekszik majd többet birtokolni a labdát, mert máshogyan nem tudja megnehezíteni a spanyolok dolgát az edzőjük szerint. Antonio Conte úgy látja, főleg Álvaro Moratára kell figyelni a mérkőzésen.

„Minden elemében meg kell nyernünk ezt a mérkőzést, a támadójátékunkat fejleszteni kell, és sokat kell tartanunk a labdát. Folyamatosan azt hallom, hogy a védelemre kell figyelnünk, a másik oldalon ott van Morata, Iniesta, Nolito. Én azt mondom, rendben, de a játékunk többi eleméről sem szabad elfeledkeznünk. Szerintem a játék minden elemében megnehezíthetjük a spanyolok dolgát, ha jól csináljuk” – emelte ki az olaszok szövetségi kapitánya.

Az Olaszország–Spanyolország mérkőzés 18 órakor kezdődik Saint-Denis-ben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!