2024. 06. 28. Péntek Levente, Irén napja
Jelenleg a TV-ben:

Balaton hullámain

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Csoboth Róbert: Az édesanyjával egymásra néztünk, és elsírtuk magunkat

A Skócia–Magyarország (0–1) Eb-meccs után a Nemzeti Sporttól az „örömapákat” kérdeztük, először is a mérkőzést a góljával eldöntő Csoboth Kevin édesapját, a labdarúgóként éppen negyven évvel ezelőtt, 1984-ben ifi Európa-bajnoki címet szerző Csoboth Róbertet.

  • Csoboth Róbert: Az édesanyjával egymásra néztünk, és elsírtuk magunkat

„Erre a gólra vártam, mióta a fiam futballozni kezdett – nyilatkozta a Nemzeti Sport kérdésére telefonon a skótok elleni, hihetetlen győzelem után Csoboth Kevin édesapja, Csoboth Róbert. – Ötéves kora óta játszik, és azt gondolom, ezzel a góllal koronázta meg mindazt a menedzselést, azt a támogatást, amivel a kezdetektől igyekeztünk segíteni őt. Ezért a mai estéért megérte tizenkilenc évet dolgozni. Nagyon büszkék vagyunk.”

És, hogy mit mondott a győztes gól szerzője a meccs után az otthonról szurkoló szüleinek?

„Az első két mérkőzésen ott voltunk a stadionban, de a harmadik találkozóra babonából nem mentünk ki, mert az Újpestben is akkor szerezte ebben az idényben a hét gólját, amikor nem voltunk ott a meccsein. A lefújás után nagyon visszafogott volt, alighanem még sokkhatás alatt volt, és ő sem fogta fel mindazt, ami történt. Felhívott, és csak ennyit kérdezett: »Apa, örültök?« Az édesanyjával egymásra néztünk, és elsírtuk magunkat.”

Csoboth Róbertet ezután konkrétan a gólról is kérdezte a Nemzeti Sport.

„Amikor az első helyzeténél a kapufára lőtte a labdát, nem hittem el, hogy nincs egy kis szerencséje. Régen lelkileg megtörték az ilyen szituációk, amikor kihagyott egy gólhelyzetet. Most viszont ment tovább, mintha mi sem történt volna, és a gólnál higgadt tudott maradni. Hihetetlen, hogy most ugyanúgy együtt örülhettek egy gólnak Szoboszlai Dominikkal, már a válogatottban, mint tizenkét évvel ezelőtt a Főnixben."

teljes cikk a Nemzeti Sport honlapján olvasható.

Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

EURO-2024 - Hazaindult a magyar válogatott

EURO-2024 - Hazaindult a magyar válogatott

A csoportkörben kiesett magyar labdarúgó-válogatott számára hivatalosan is véget ért a németországi Európa-bajnokság, ugyanis a csapat csütörtökön kora délután elhagyta a dél-bajorországi bázisát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!