2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Cselgáncs-vb: Bor Barna kikapott, ötödik lett

2017. szeptember 2., szombat 16:30, frissítve: szombat 20:10

Ma sem született magyar érem a budapesti dzsúdó-világbajnokságon. A legtovább Bor Barna jutott a +100 kilogrammosok versenyében. A magyar dzsúdós három győzelem után az elődöntőben kikapott. A bronzmeccs hosszabbításban dőlt el, itt Bort lábra fogásért megintették, így brazil ellenfele lett a bronzérmes, a paksi dzsúdós pedig ötödik helyen végzett. A többi magyar versenyző már délelőtt búcsúzott a küzdelmektől.

A magyar dzsúdós az első körben Puerto Rico-i, a másodikban román, míg a negyeddöntőben grúz ellenfelet győzött le. A fináléba kerülésért a brazil David Moura ellen lépett tatamira. Moura ipponnal győzött, így a magyar dzsúdós a bronzéremért küzdhetett az utolsó meccsén. Itt azonban Bort lábra fogásért megintették, így brazil ellenfele lett a bronzérmes, a paksi dzsúdós pedig ötödik helyen végzett. A többi magyar versenyző már délelőtt búcsúzott a küzdelmektől.

Moura bejutott a döntőbe, ahol a címvédő, az elődöntőben véleményes győzelmet arató Teddy Riner lesz az ellenfele, míg Bor Barna Rafael Silva ellen lépett szőnyegre a harmadik helyért.

A georgiai Adam Okruashvili és Bor Barna (fehérben) a budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi +100 kilogrammos súlycsoport versenyében a Papp László Sportarénában 2017. szeptember 2-án.
A georgiai Adam Okruashvili és Bor Barna (fehérben) a budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi +100 kilogrammos súlycsoport versenyében a Papp László Sportarénában 2017. szeptember 2-án
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A többi magyar versenyző búcsúzott a küzdelmektől. A 100 kilogrammosok között versenyző Ohát Zalán az első körben ausztrál, míg a másodikban tadzsik ellenfelet győzött le. A nyolcaddöntőben a kétszeres Eb-győztes orosz Gyeniszovval kapott ki. Ugyanebben a súlycsoportban Cirjenics Miklós az első mérkőzésén kikapott japán ellenfelétől.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A nőknél +78 kilogrammban Kárpáti Emese első mérkőzésén legyőzte litván ellenfelét, a 16 között azonban kikapott egy holland dzsúdóstól. Ugyanebben a súlycsoportban Szigetvári Mercédesz az első körben kikapott kínai ellenfelétől.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!