2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Cseh László ezüstérmes 200 pillangón

, ,

2017. július 26., szerda 18:03, frissítve: szerda 19:59

Ezüstérmet szerzett Cseh László 200 méter pillangón a vizes világbajnokságon. A magyar versenyző 1:53:72-es idővel ért célba. A számot a dél-afrikai olimpiai bajnok Chad Le Clos nyerte. A bronzérmet a japán Szeto Daija szerezte meg, míg Kenderesi Tamás a negyedik helyen ért célba.

Cseh László azt mondta: szívesen hallgatta volna az érmek átadásakor a magyar himnuszt, de a második helyezés is óriási élmény.

„Örülök az időeredménynek, a második helynek. Nyerni szerettem volna, de Chad Le Clostól kikapni azért az nem szégyen kérdése, úgyhogy örülök. Azért idehaza másodiknak lenni is egy óriási élmény egy világbajnokságon. Persze azért a himnuszt meghallgattam volna én is, de még van egy számom, hátha ott sikerül és összejön” – mondta az olimpiai ezüstérmes úszó.

A későbbi második helyezett Cseh László a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában.
A későbbi második helyezett Cseh László a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A dobogóról lecsúszott Kenderesi nem így álmodta meg a döntőt. „Negyedik lettem, az mégsem olyan rossz azért, de ahhoz képest, hogy mit vártam magamtól, ez kevés, úgyhogy igazából csak az számít, hogy mit vártam magamtól. Ez nem jött össze, úgyhogy csalódott vagyok, nagyon jó volt ez a döntő, nagyon jó volt a közönség, én nem tudtam odatenni magam” – mondta.

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában.
Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Hosszú Katinka 200 gyorson a hetedik helyen ért célba. A 200 vegyesen hétfőn aranyérmet szerző magyar úszóklasszis nem a fő számai között tartotta számon a 200 gyorsot, ezért nem volt csalódott az eredmény után.

„200 gyorson tudtam, amikor beneveztünk, hogy a dobogótól a 8. helyig végezhetek, vagy akár még döntőbe sem kerülhetek. Nem azt mondom, hogy ez a 7. hely nagyszerű, de örülök, hogy ott lehettem a döntőben. Ezt követően próbáltam a 200 pillangóra koncentrálni, mert mindenképp a döntőbe szerettem volna kerülni” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok úszó.

Hosszú Katinka a női 200 méteres gyorsúszás döntőjében a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában.
Hosszú Katinka a női 200 méteres gyorsúszás döntőjében a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Hosszú Katinka a 200 gyors után a 200 pillangó elődöntőjében volt érdekelt. Ő is és a szám másik magyar versenyzője, Szilágyi Liliána is bejutott a csütörtöki fináléba – Hosszú a 6., míg Szilágyi a 7. idővel.

Szilágyi Liliána a legjobb idejét szeretné megúszni a csütörtöki fináléban. „Katinkával elég sokat úszunk együtt a hazai versenyeken, úgyhogy egy kicsit jó érzés volt, mert ilyen otthonérzés volt” – utalt arra a fiatal úszó, hogy egymás melletti pályán úszott Hosszú Katinkával. „Nem egészen így akartam úszni, de örülök, hogy bent vagyok a döntőben, ez volt a célom, és tudom, hogy min kell javítanom holnap” – tette hozzá.

Hosszú Katinka (b) és Szilágyi Liliána a női 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában.
Hosszú Katinka (b) és Szilágyi Liliána a női 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában
Fotó: Illyés Tibor / MTI
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!