2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Cristiano Ronaldo az Év játékosa

,

2016. augusztus 26., péntek 15:25, frissítve: péntek 15:51

Átadták a legjobb európai játékosoknak járó díjat a csütörtöki Monte Carló-i UEFA-gálán. A férfiaknál Cristiano Ronaldo, míg a nőknél Ada Hegerberg győzött.

A Bajnokok Ligája-csoportkör sorsolásán kívül, az év játékosait is megnevezte az UEFA a monacói gálán. A férfiaknál a papírforma szerint a Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes, valamint a Portugáliával Eb-t nyerő Cristiano Ronaldo lett a legjobb.

„Nem lenne fair, ha nem említeném meg kiváló ellenfelemet, mert mindketten fantasztikus játékosok. Nagyszerű szezont tudhatnak maguk mögött. Griezmann, sajnálom, hogy két döntőt is elveszítettél idén és Gareth, sajnálom, hogy az Eb-n pont titeket vertünk az elődöntőben. Mindketten megérdemeltétek volna a díjat” – udvariaskodott Ronaldo, aki negyven szavazattal kapta meg a trófeát, míg Antoine Griezmann 8, Gareth Bale pedig 7 voksot gyűjtött.

Ronaldo másodszor gyűjtötte be a díjat, ezzel beértve Lionel Messit.

A nőknél is átadták az szezon legjobbjának járó díjat, amit a francia Lyon játékosa, Ada Hegerberg kapott. „Először a csapatomnak mondanék köszönetet, nagyszerű szezonunk volt. Itt állni, ezzel a trófeával a kezemben, igazán megtisztelő és boldoggá tesz” – mondta a 21 éves norvég labdarúgó.

A díjakon kívül a BL-csoportkör küzdelmeit is kisorsolták. Rangadókban már a csoportkörben sem lesz hiány. Összekerült a Paris Saint-Germain és az Arsenal, a Bayern München visszavághat az elődöntőben elszenvedett fiaskóért az Atlético Madridnak, míg Pep Guardiola ismét visszatérhet Barcelonába, de immár a Manchester City edzőjeként.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!