2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Budapest rendezheti a 2024-es rövid pályás úszó-vb-t

2017. július 17., hétfő 12:26, frissítve: hétfő 15:33

Újabb sportvilágeseményt rendez Budapest. A FINA döntése értelmében a magyar főváros rendezi a 2024-es rövidpályás, azaz 25 méteres medencés úszó-világbajnokságot.

Újabb vizes sporteseményt rendezhet Budapest. A FINA hétfőn jelentette be, hogy 2024-ben a Duna Aréna ad otthon a rövid pályás úszó világbajnokságnak. Az pedig már korábban eldőlt, hogy a 2020-as vizes Európa-bajnokság is a magyar fővárosban lesz.

„Megtérül a befektetés, hiszen mindaz, amit Magyarország az elmúlt években, évtizedekben a vízi sportok infrastruktúrájába fektetett, és nem csak az infrastruktúrába, gondolok itt első helyen a büszkeségünkre, a Duna Arénára, hanem magába az úszó sportba, az utánpótlásba, a versenysportba, mindaz a befektetés, amit a főváros vezetése Budapesten elvégzett, mindaz most megtérül” – nyilatkozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Gyárfás Tamás FINA-alelnök a bejelentés előtt belengette lemondását, amennyiben nem Budapest nevét húzzák elő a borítékból.

„Rövid mondandóm lenne, maradok” – a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnöke a rendezés elnyerésével megtartja pozícióját.

„Az MTI munkatársa megkérdezte, hogy hát te vagy ebben a pozícióban, és ha ezt nem tudod hozni, mikor sokszor elmondtuk, hogy a Duna Aréna azért épült, hogy minél többször ki legyen használva. Persze edzésre, a fiatalok fejlődésére, egészséges életmódra mindenkor alkalmas, de ahhoz minek kell 12 ezres lelátó, vagy 6500-as. Az a nagy eseményekhez kell” – tette hozzá Gyárfás.

Az úszószövetség jelenlegi elnöke a közös munkát emelte ki.

„Kihasználtuk azt a kívánkozó lehetőséget, hogy a vb kellős közepén, Budapesten ült össze a FINA BÜRO, és azok a tapasztalatok, amelyeket a tagjai szereztek a felkészülés során és a vb eddigi eseményei során, kiváló támogatást adtak ennek a pályázatnak” – mondta Bienerth Gusztáv.

A 2022-es rövid pályás vb rendezését Kazanynak ítélték.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!