2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Bronzérmes a férfi 4x100-as váltó

2017. július 23., vasárnap 19:24, frissítve: hétfő 06:48

Megvan a vizes vb első érme: a férfi 4x100-as gyorsváltó, Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter és Bohus Richárd új országos csúccsal szerzett bronzérmet.

A 4x100-as férfi gyorsváltó szerezte az első magyar érmet a vizes világbajnokságon. A Duna Arénában rendezett versenyen a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összetételű magyar csapat a harmadik helyen végzett. Az aranyérmet az Egyesült Államok nyerte.

– A fiúk nagyon sokat hozzátették, illetve a magyar közönség, tényleg hihetetlen volt, még mindig ráz a hideg

– Mondhatjuk, hogy ez egy győzelemmel felérő bronzérem volt?

– Szerintem több is volt, mint egy győzelem, úgy jöttünk ide, hogy talán döntőbe jutunk, és tényleg a közönség behúzott minket, és tényleg ez abszolút mesébe illő ez a harmadik hely.

– Mit hallottál az utolsó 50 méteren, mert konkrétan felrobbant a lelátó?

– A Ria-ria-Hungáriát, azt egy párszor hallottam még az uszodában is.

– Nem vagyunk hozzászokva ilyen jó férfi gyorsváltóhoz.

– Mi sem, Petivel beszélgettük, hogy jó lenne, ha becsúszna egy érem, de legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy egy ilyen fergeteges váltót tudunk úszni, egy ilyen közönség előtt.

(Bohus Richárd)

A bronzérmes Németh Nándor, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Holoda Péter (b-j) a férfi 4x100 méteres gyorsváltó eredményhirdetése után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában.
A bronzérmes Németh Nándor, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Holoda Péter (b–j) a férfi 4x100 méteres gyorsváltó eredményhirdetése után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott be a döntőbe 200 vegyesen. Jakabos Zsuzsanna összesítésben a 12. helyen végzett, így nem jutott be a fináléba. A döntőt hétfőn rendezik.

„Ma délután is nagyon jól ment, sokkal jobban sikerült odakoncentrálnom, mint délelőtt, azért ennyi magyar szurkoló elé kisétálni, majdnem könnyezik az ember már versenyszám előtt. Az, hogy középdöntő után ilyen vastapsot kaptunk, az felülírhatatlan érzés volt” – nyilatkozta Hosszú.

A győztes Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás elődöntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában
A győztes Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás elődöntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Kapás Boglárka az ötödik, Késely Ajna pedig a hatodik helyen végzett a 400 gyors döntőjében. A számot az amerikai Katie Ledecky nyerte. Szilágyi Liliánának 100 méter, míg Cseh Lászlónak 50 méter pillangón nem sikerült a döntőbe jutás. Előbbi a kilencedik, míg utóbbi a 11. helyen végzett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!