2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Bottas behúzta első F1-es győzelmét

2017. április 30., vasárnap 15:52, frissítve: hétfő 16:39

Megszerezte pályafutása első Formula–1-es futamgyőzelmét Valtteri Bottas. A Szocsiban rendezett Orosz Nagydíjon a Mercedes finn pilótája mellett Vettel és Raikkönnen állhatott fel a dobogóra.

Már a rajt előtt megadta magát egy versenyautó Szocsiban. Fernando Alonso McLaren Hondája a felvezető kör végén lassult le, a kétszeres világbajnok pedig a boxutca bejáratánál szállt ki a járműből – a mezőnynek ez egy extra felvezető kört jelentett.

A Ferrari nem sokáig örülhetett az első sornak. Rögtön a rajtnál a harmadik helyről induló Valtteri Bottas hagyta állva a vörösöket, és az első helyre ugrott.

Az első körben Jolyon Palmer és Romain Grosjean ütközött egymásnak, emiatt a biztonsági autót is a pályára küldték. Daniel Ricciardo is feladta a versenyt fékproblémái miatt. Az ausztrál idén már másodszor fejezett be futamot műszaki hiba miatt.

Az utolsó körökben Sebastian Vettel szorongatta Bottast, aki azonban nem adta első helyét, így 81. Forma–1-es futamán első győzelmének örülhetett.

„Elég sokáig tartott, míg sikerült győznöm, de megérte a várakozás. Az esélyt télen kaptam meg, amikor leszerződtetett a Mercedes, én pedig éltem vele. Ők tették ezt lehetővé, köszönöm a csapatnak. Nélkülük ez nem jött volna össze, csodálatos érzés” – fogalmazott a versenyző a futam után.

Bottas holnap a Belvárosban rendezett Nagy Futam elnevezésű autósport-bemutató egyik sztárvendégeként érkezik Budapestre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!