2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Bombaigazolás a Juventusnál

,

2016. július 27., szerda 12:44, frissítve: szerda 12:53

A futballtörténelem harmadik legdrágább átigazolását hajtotta végre a Juventus. A bajnoki és olasz kupa címvédő torinói klub 90 millióért szerződtette a rivális Napolitól Gonzalo Higuaínt. Ennél csak Cristiano Ronaldo, valamint Gareth Bale játékjogáért fizettek többet eddig.

Itt még a Napoli szerelésében edz Gonzalo Higuaín. Az argentin csatár 2013-ban 39 millió euróért érkezett Nápolyba a Real Madridtól. A 3 év alatt 91 gólt szerzett a dél-olasz csapat színeiben, tavaly pedig a Serie A gólkirálya lett. Higuaín most az egyik legnagyobb riválishoz szerződik: a Juventus ugyanis 90 millió euróért megvásárolta az argentin csatár játékjogát. Ez a harmadik legmagasabb összeg, amelyet valaha labdarúgóért kifizettek.

„Az, hogy mennyit kell fizetni egy játékosért, azt az átigazolási piac dönti el. Minden játékosnak van egy ára. Van, akinek alacsonyabb, van, akinek magasabb” – mondta Allegri.

Egyes találgatások szerint Higuaínt már abból a pénzből vette meg a Juve, amelyet majd Paul Pogbáért kapnak – sajtóhírek szerint ugyanis a Manchester United 120 milliót sem sajnálna a francia középpályásért. Szakértők szerint ugyanakkor a torinói csapatnál – egyebek mellett az új stadionjának köszönhetően – nincs gond a pénzzel, ezért akár meg is tarthatják Pogbát. Higuaín leigazolásával egyértelművé vált: a Juve BL-győzelemre esélyes csapatot épít. Korábban ugyanis már Miralem Pjanicot is leigazolták a Romától 32 millió euróért, valamint ingyen érkezett hozzájuk Daniel Alves a Barcelonától.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!