2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Sport

Bolgár–magyar: az új helyszín sem alkalmas a meccs megrendezésére

A bolgár–magyar Eb-selejtezőt övező szappanopera legújabb, hétfő délutáni fejezetéből kiderült: sajtóhírek szerint a Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFSZ) új lehetséges helyszínt dobott be Szófia, majd Plovdiv elbukása után.

  • Bolgár–magyar: az új helyszín sem alkalmas a meccs megrendezésére

A BFSZ ezúttal Kardzsaliba, az Arda Arénába vinné a mérkőzést, csakhogy ezzel a helyszínnel is akadnak gondok – számolt be róla a Nemzeti Sport

A topsport.bg szerint a bolgár szövetségnél a dél-bulgáriai Kardzsali városa vetődött fel helyszínként, a 2017-re felújított Arda Aréna 11 114 ezer fő befogadására alkalmas. Ezzel csak annyi a gond, hogy a stadion nem felel az UEFA előírásainak – több szempontból sem.

Az UEFA 2024-es Eb-re és annak selejtezőjére vonatkozó versenykiírásában szereplő 26-os cikkelyének 1-as pontja szerint minden rendező szövetségnek 2022 november 10-ig el kellett küldenie az UEFA-nak azon stadionok listáját, amelyekben a hazai mérkőzéseit kívánják rendezni. Erősen kérdéses, hogy erre a listára a bolgárok két éve feltették-e az Arda Arénát.

A kardzsali stadion a 26-os cikkely 3-as pontjának sem felel meg, amely pont kimondja, hogy a válogatott mérkőzés helyszínének a legközelebbi nemzetközi reptértől autóbusszal 90 percen belül elérhetőnek kell lenni.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a városban csupán háromcsillagos szállodák találhatóak, ami alulmúlja a nemzetközi labdarúgásban megszokott szállások komfortfokozatát – adódik hát a kérdés, hogy ha mégis Kardzsaliban lenne a mérkőzés, vajon hol szállhatna meg a magyar válogatott.

Forrás: Nemzeti Sport

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

A jelenleg a Feyenoordot irányító holland Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!