2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Böde: Kicsit átesünk a ló túlsó oldalára

2015. október 10., szombat 12:25, frissítve: szombat 13:09

A csoportutolsó Görögország ellen játssza vasárnap utolsó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott. Ha nyer a magyar csapat, akkor 28 év után először juthat ki nagy világversenyre.

Szombat reggel érkezett meg a magyar labdarúgó-válogatottat szállító busz a Liszt Ferenc repülőtérre. A csapat Görögországba utazik, hogy lejátssza utolsó Eb-selejtezőjét. Bernd Storck csapatának a harmadik hely már biztosan megvan, de egy magyar győzelem és egy román pontvesztés esetén még a második hely megszerzése is elérhető.

A szövetségi kapitány nehéz meccsre számít. „Ha megnézzük a görög csapatot, azt látjuk, hogy sok játékosuk játszik a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában. Egyénileg nagyon jó játékosok, de mint csapat most nem szerepelnek jól. Az eredményeik a közelmúltban nem voltak jók, de ettől még egy veszélyes csapat, és a hazai pálya előnye is az övék” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

A válogatott legjobb csoportharmadikként is továbbjuthat egyenes ágon a franciaországi Európa-bajnokságra. A lehetséges végkimenetelek a játékosok között is téma volt. „A mérkőzés óta igazából ezzel teltek az üres óráink, nyilván tudjuk már maximálisan, hogy minek hogy kell alakulnia ahhoz, hogy igazából akár a mi mérkőzésünknek idézőjelesen tétje se legyen, de nyilván nem ennek a szellemében fogunk játszani, hanem mi szeretnénk a 3 pontot begyűjteni Görögországban” – mondta Tőzsér Dániel válogatott labdarúgó.

Böde Dániel szerint a csapatra a kelleténél nagyobb médiafigyelem irányul, de a támadó szerint győzni mennek. „Megmondom őszintén, egy kicsit sok ez. Majd ha nem rúgok két egyenest a labdába, akkor majd a fejemet tálcán viszik. Úgyhogy átesünk egy kicsit szerintem a ló túlsó oldalára. Bízunk benne, hogy a románok megbotlanak” – fogalmazott.

A magyar válogatott holnap 18 órakor lép pályára Görögországban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!