2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

BL: visszatért a MU, törleszthet a Barca

2017. szeptember 12., kedd 16:12, frissítve: kedd 16:53

Kedd este megkezdődnek a labdarúgó-Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmei. A többi között pályára lép a Bayern München és a Manchester United, de lesz Barcelona–Juventus csúcsrangadó is.

Már az első játéknapon csúcsrangadót játszanak a BL-ben. Az előző idényben döntős Juventus a Barcelonához látogat. A katalánoknak van mit törleszteni az olasz rivális ellen. A két csapat a múlt szezonban a negyeddöntőben találkozott, akkor a torinóiak örülhettek.

„A Juventus egy nagyon erős csapat. Az előző idényben, minket is kiejtve, fantasztikusan szerepeltek. Ismerjük a játékukat. Hátulról építkeznek, és nagy nyomás alatta tartják az ellenfelet” – mondta Ernesto Valverde, a Barcelona nyáron kinevezett edzője.

A Paris Saint-Germain nem titkoltan az élre törne az új szezonban. Ezt jelzi Neymar és és Kylian Mbappé leigazolása is. A párizsiak a bajnokság megnyerése mellett, jövő májusban a BL-trófeát is a magasba emelnék. Ehhez első lépésként a skót Celticet kell legyőzniük.

Egy nagy visszatérő is van a BL-ben. A Manchester United az Európa-liga győzteseként kvalifikálta magát a legrangosabb klubsorozat főtáblájára. José Mourinho együttese erősödött a nyáron és jól is kezdte az angol bajnokságot. Kérdés, mire mennek idén a nemzetközi porondon. Ma este a Basellel találkoznak az A csoportban.

„Tiszteljük az ellenfelet. Ők ugyanúgy nyerni akarnak, mint mi. A meccsek előtt mindig arra összpontosítunk, hogy győztesként hagyjuk el a pályát. Így lesz ez ma is, a Benfica és a CSZKA Moszkva ellen is. Minden találkozót meg szeretnénk nyerni, hiszen ezért vagyunk itt” – mondta a portugál edző.

Ezenkívül további 5 mérkőzést rendeznek ma. A Benfica a CSZKA Moszkvát fogadja. A Bayern München számára könnyű mérkőzés ígérkezik hazai pályán az Anderlecht ellen. A C jelű négyesben a Chelsea az azeri Qarabag együttesét fogadja, míg a csoport másik meccsén Roma–Atlérico Madrid rangadót rendeznek. A D csoportban pedig a Barcelona–Juventus mellett Olympiakosz–Sporting összecsapás lesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!