2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

BL-sorsolás: megismétlődik a tavalyi döntő

2017. április 21., péntek 12:33, frissítve: péntek 18:18

Kisorsolták a labdarúgó-Bajnokok Ligája elődöntőjének párharcait.

A tavalyi fináléban a Real Madrid az Atlético Madriddal találkozott, akkor a királyiak emelhették magasba a trófeát. A csapat célja természetesen a címvédés, ami a BL 1992 óta íródó történetében még egyik csapatnak sem sikerült.

Emilio Butragueno, a Real igazgatója az ellenfelet dicsérte: „Az Atlético nagyon egységes, kiválóan működik csapatként. Rendkívül nehéz gólt szerezni ellene, mert nagyon jól védekezik. BL-elődöntőről van szó, itt már minden ellenféllel szemben nehéz a továbbjutás, ezért a legjobbat kell nyújtanunk” – mondta a csapat egykori játékosa.

A másik összecsapáson a Juventus a Monacóval találkozik a fináléba kerülésért. Mindkét csapatnak van elvesztett döntője az elmúlt másfél évtizedből. Az olaszok 2003-ban és 2015-ben, a franciák 2004-ben maradtak le a hőn áhított serlegről. A párharc esélyesének a negyeddöntőben a Barcelonát simán kiejtő Juventus számít.

Ludovic Giuly szerint akár a Monaco is ott lehet a fináléban. „Nagyon nehéz párharc vár ránk. A Juventusnak rengeteg tapasztalata van, többször is megnyerte már a BL-t. Boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk az elődöntőben. Mindent bele fogunk adni, és ha így teszünk, miért ne juthatnánk be a fináléba?” – mondta a Monaco korábbi játékosa.

Az első mérkőzéseket május 2-án és 3-án, a visszavágókat 9-én és 10-én játsszák.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!