2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

BL: még négy hely kiadó a legjobb 16 között

2016. december 6., kedd 12:40, frissítve: kedd 14:20

Az utolsó mérkőzéseket játsszák a labdarúgó-Bajnokok Ligája csoportkörében. Ma pályára lép a Barcelona és a Bayern München is.

A Barcelona már korábban bebiztosította a helyét a nyolcaddöntőben, méghozzá csoportelsőként. És az is eldőlt, ha ma esti ellenfele, a német Mönchengladbach az Európa-ligában folytatja. A katalánoknak nem sikerült jól a hétvége a bajnokságban: az utolsó percekben vesztettek pontokat a Real Madrid elleni El Clásicón.

„A győzelem a legjobb gyógyír a bajokra. A BL-ben általában tökéletes munkát végzünk. A mai mérkőzés jelentéktelen a továbbjutás szempontjából, de ez akkor is egy Bajnokok Ligája-meccs, ráadásul hazai pályán, úgyhogy nyerni szeretnénk” – mondta Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője.

A Bayern München az Atlético Madriddal meccsel. Diego Simeone legénységének nem megy a bajnokságban: kilenc ponttal van lemaradva a listavezető és legnagyobb rivális Real Madridtól. A BL-ben viszont szárnyalnak, eddigi öt mérkőzésükből mindet megnyerték, ezzel pedig biztos csoportelsők.

„Évek óta ugyanazt a játékot játsszuk. A csapatomnak van egy határozott karaktere, és ismerjük a Bayernét is. Megpróbálunk nekik fájdalmat okozni, alaposan elemezzük az ellenfeleket, és megnézzük, hogyan tudunk a legjobban ártani nekik. Meglátjuk, miként sikerül” – mondta Diego Simeone, a spanyol gárda trénere.

A münchenieknek van mit törleszteniük az Atléticóval szemben. Az első csoportmeccsen 1-0-s vereséget szenvedtek Madridban. A BL előző kiírásában pedig Diego Simeone csapata éppen a német gárdán keresztül jutott be a fináléba.

„Már ott vagyunk a legjobb tizenhat között, ennek ellenére nagyon fontos számunkra ez a meccs. Az Atlético Európa egyik legjobb csapata. A legutóbbi két mérkőzésünket megnyertük, és ez a meccs jó alkalom arra, hogy folytassuk a sorozatot. Jól szeretnénk játszani, és azt szeretnénk, hogy ez győzelemmel párosuljon” – mondta Carlo Ancelotti, aki nem számíthat a védelem tengelyében Jérome Boateng játékára.

Ezenkívül még hat mérkőzést rendeznek ma. A legizgalmasabbnak a Benfica és a Napoli találkozója ígérkezik a B csoportban – az a csapat, amelyik veszít, könnyen búcsúzhat a sorozattól. A csoport másik mérkőzésén a Besiktas Kijevbe látogat; amennyiben a törökök győznek, ott vannak a legjobb tizenhat között. A C jelű négyesben a Barcelona – Borussia Mönchengladbach mellett Manchester City – Celtic összecsapást rendeznek. A D csoportban pedig PSV Eindhoven – Rosztov párharc lesz a Bayern München – Atlético Madrid mellett. Az A csoportban már csak a harmadik, Európa-ligát érő helyért folyik a küzdelem, itt Basel – Arsenal, valamint Paris Saint-Germain – Ludogorec találkozót rendeznek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!