2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

BL-döntős a Győr, ez sima ügy volt

,

2017. május 6., szombat 18:31, frissítve: szombat 20:04

Könnyedén jutott be a Győr a női kézilabda-Bajnokok Ligája döntőjébe. A Papp László Budapest Sportarénában rendezett Final Four elődöntőjében a magyar együttes 26-20-ra verte a montenegrói Buducnost Podgoricát.

Lehengerlő játékkal jutott be a BL döntőjébe a Győri Audi ETO KC. Görbicz Anitáék nagyszerű napot fogtak ki, és favorithoz méltón 26-20-ra legyőzték a montenegrói Buducnost Podgoricát.

„Fantasztikusan játszottunk, kiváló volt a védekezésünk egy fantasztikus kapusteljesítménnyel. Nagyon okosan és higgadtan játszottunk. Második félidőben azért már voltak hullámvölgyek, de egy ilyen mérkőzésen ez természetes. Fantasztikus volt a közönség, még most is kiráz a hideg, hogy ilyen közönségünk van és hogy így szurkolnak nekünk” – mondta Görbicz Anita, a győriek csapatkapitánya, aki 9 gólig jutott a meccsen.

Tomori Zsuzsanna szerint a meccs elejétől a végéig nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Piros lapját azonban, melyet a három kétperces büntetés miatt kapott, nem tartja jogosnak.

„Úgy éreztem, hogy azért egy belemenésért nem biztos, hogy két percet kellett volna kapni, de lényegtelen, nem akarok ezzel foglalkozni, az a lényeg, hogy megnyertük a mérkőzést, tökmindegy, hogy milyen külső körülmények voltak, én úgy éreztem 60 percig, hogy ezt a mérkőzést egyszerűen nem veszíthetjük el” – értékelt az átlövő.

A csapat norvég klasszisa úgy véli, a kiváló védekezés volt a győzelem kulcsa. „Egy nagyon kemény mérkőzés volt. Az elejétől a végéig vezettünk, és irányítottuk a meccset. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Ezen a találkozón volt a legjobb a védekezésünk a szezon során, mindenki nagy jó volt, igazi csapatmunka volt ez a győzelem” – nyilatkozta Nora Mörk.

A vezetőedző szerint a meccs eleje döntött a találkozó kimeneteléről, a jó forma pedig a lefújásig kitartott.

„Először is szeretnék gratulálni a Buducnostnak, nagyon megnehezítették a dolgunkat. Elégedett vagyok. A jó kezdés kulcsfontosságú volt. Nagyon koncentráltan kezdtünk, minden területen a legjobbunkat nyújtottuk és úgy fejeztük be a meccset, ahogy elkezdtük. Az utolsó meccsünket elveszítettük a Metz elleni negyeddöntőben és kisebb problémákkal kellett megküzdenünk, de most elégedettek lehetünk” — mondta Ambros Martín.

A tavaly ezüstérmes Győr 2013 és 2014 után harmadik BL-győzelmére hajt. Ehhez a vasárnapi döntőben azt a Vardar Szkopjét kell legyőznie, amely a másik elődöntőben 38-33-ra verte a címvédő CSM Bucurestit.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!