2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

BL: a 16 közé jutás a tét

2016. december 7., szerda 13:18, frissítve: szerda 13:21

Ma este kialakul a legjobb 16 mezőnye a labdarúgó-Bajnokok Ligájában. A csoportküzdelmek utolsó fordulójában Real Madrid – Borussia Dortmund meccset rendeznek, de pályára lép a Juventus is.

A csoportelsőségről dönt a ma esti Real Madridb – Borussia Dortmund mérkőzés. A F csoportot a németek vezetik 13 ponttal. A 11 pontos madridiaknak mindenféleképpen győzniük kell ahhoz, hogy a csoportelsőként végezzenek. Márpedig Zinedine Zidane csapatának ez feltett szándéka.

„Egyértelműen a csoportelsőség a célunk. Itt már nincs szükségünk számolgatásra. Le kell győznünk a Dortmundot ahhoz, hogy a csoport élén végezzünk. Minden játékos a rendelkezésemre áll, egyedül Bale bajlódik sérüléssel” – mondta a korábbi aranylabdás klasszis, Zinedine Zidane.

A Dortmund legutóbbi 5 meccsén 20 gólt szerzett, ezeken négyszer győzött, egyszer pedig vereséget szenvedett. A két csapat mérlege kiegyensúlyozott: a legutóbbi 5 találkozón egyaránt 2-2 Real-, illetve Dortmund-siker mellett 1 döntetlen született.

„Fontos számunkra, hogy első helyen végezzünk a csoportban. Ha így lesz, akkor elértük a célunkat. A Bernabeuban is győzelemért lépünk pályára ma este. Ha ez összejönne, nagy magabiztosságot adna nekünk és visszaigazolást, hogy egy ilyen stadionban, egy ilyen ellenféllel szemben is megálljuk a helyünket. Ez egy rendkívül értékes dolog lenne számunkra” – mondta a Dortmund trénere, akinek dolgát nehezíti, hogy nem számíthat egyik alapemberére, Mario Götzére.

Ezenkívül még 7 mérkőzést rendeznek ma. A továbbjutás szempontjából csak a G, illetve a H csoport tartogat izgalmakat. Előbbiben a Porto és a Köbenhavn, míg utóbbiban a Sevilla, valamint a Köbenhavn küzd a második, még továbbjutást érő helyekért.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!