2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Bernd Storck lemondott

2017. október 17., kedd 19:00, frissítve: kedd 22:04

Elébe ment a kirúgásnak Bernd Storck. A futballválogatott szövetségi kapitánya közös megegyezéssel távozik. Nem tudni, hogy mennyi bánatpénzt kap. Korábbi, nem cáfolt hírek szerint az éves fizetése meghaladta a félmilliárd forintot.

Bernd Storck 2015 nyarán vette át a magyar labdarúgó-válogatott irányítását, miután Dárdai Pált a Hertha visszarendelte Berlinbe. A német szakember belülről érkezett, sportigazgatóként ő felelt az utánpótlásért.

Bernd Stock ült a kispadon, amikor a nemzeti tizenegy 2015 novemberében oda-vissza verte a norvégokat az Európa-bajnokság pótselejtezőjén, és 44 esztendő után újra kijutott a kontinenstornára. Franciaországban csoportelsőként jutott a válogatott a nyolcaddöntőbe, ahol Belgium 4-0-lal vetett véget az álmodozásnak. A kijózanodás a vb-selejtezőkön folytatódott, a részben amatőrökből álló Feröer-szigetek válogatottja ellen 0-0-ra telt, Svájc pedig 3-2-re nyert Magyarországon. Egy évvel az Eb után jött a mélypont: a magyarok kikaptak egy miniállam jórészt amatőr csapatától. Andorra 1-0-ra verte Dzsudzsák Balázsékat.

„Az elnökség döntött, és úgy döntött, hogy ad egy második esélyt a kapitánynak, eredményes munkát végzett, kijuttatta a magyar válogatottat az Eb-re, két pótselejtezőt nyert Norvégia ellen, illetve az Eb-n csoportelsőségre vezette a válogatottat, úgy döntött az elnökség, hogy megérdemel egy második esélyt, és ezért mind szövetségi kapitányként, mind sportigazgatóként folytatja a tevékenységét” – mondta Sipos Jenő MLSZ-szóvivő még nyáron, amikor szintén téma volt Storck menesztése.

Az utolsó két vb-selejtezőn Svájc rúgott egy ötöst a magyar válogatottnak, amelynek hazai pályán egy izzadságszagú 1-0-ra telt a feröeriek ellen. A szurkolók hangos „Auf Wiedersehennel” üzenték meg a német kapitánynak, hogy náluk kitelt a becsülete.

Bernd Storck értett a füttyszóból. A szövetségi kaptányi és a sportigazgatói székből is felállt.

„A testület úgy döntött, hogy egyhangúlag elfogadja Berndt Storck közös megegyezéssel történő távozását az MLSZ kötelékéből. Ez azt jelenti, hogy megszűnik a megbízatása szövetségi kapitányként, illetve sportigazgatóként is. Az MLSZ elnöksége felkérte Csányi Sándor elnök urat, hogy soron kívül kezdjen tárgyalásokat az új szövetségi kapitány szerződtetésére” – jelentette be kedden Sipos Jenő.

Bernd Storck 27 hónap alatt 25 mérkőzésen irányította a válogatottat. 8 győzelmet, 7 döntetlent és 10 vereséget ért el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!