2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Bemutatták a rokkantnyugdíjas Dárdai könyvét

2016. május 25., szerda 23:01, frissítve: csütörtök 00:12

Bemutatták a Dárdai Pálról szóló önéletrajzi könyvet. A magyar válogatott korábbi, a Hertha BSC jelenlegi edzője – a többi között – pályafutásáról és családjáról is beszél a műben.

Saját könyvének bemutatójára érkezett Dárdai Pál. A Hertha Berlin magyar edzője pályafutását 300 oldalban foglalta össze. A tréner pályafutása Pécsről indult, majd a BVSC-nél töltött egy év után 1997-ben leigazolta a Hertha. A berliniekhez pedig azóta is hű maradt.

„A jobb bokám most már annyira tropára ment, hogy most már havonta kapok egy kisebb összeget, amiből Magyarországon, a Balatonon tejjel és kenyérrel nagyon szépen lepecázgatok majd” – a német társadalombiztosítás rokkantnyugdíjasnak minősítette Dárdai Pált sérült bokája miatt –, a tréner erről is részletesen ír könyvében.

„Akik ismernek közelről, azoknak olyan sok új nincs benne, mert tudják, hogy milyen vagyok. Akik meg nem ismernek, én azt gondolom, hogy vannak olyan történetek benne, amely komoly motiváció lehet fiatal játékosoknak, hogy érdemes mindig fölállni, akár sérülés után, akár egy kudarc után, tehát nagyon fontos, hogy az ember mindig dolgozzon keményen, becsületesen, és ebben talán én azt gondolom, hogy egy picike példakép vagyok, és ebbe szeretnék egy kis utat mutatni” – hangsúlyozta a tréner.

Dárdainak a Hertha miatt kellett otthagynia a magyar válogatott kispadját. Az általa megkezdett munkát végül Bernd Storck fejezte be, és a magyar csapat 44 év után ismét Európa-bajnokságon vehet részt.

„Én azt gondolom, az esélytelenek nyugalmával lehet játszani a tornán, az egy nagy erő egy ilyen tornán, mindig van egy meglepetéscsapat, miért ne legyen az a magyar. Ettől függetlenül a kapitány nehéz helyzetben van, mert a játékosok keveset játszottak, vagy nem játszottak, vagy nem játszanak olyan klubokban, nincs nemzetközi tapasztalatuk olyan szinten. Tehát ezt összerakni, ez félig művészet” – vélekedett a Hertha edzője.

Dárdai Pál szakkomentátorként vesz részt a június 10-én kezdődő Európa-bajnokságon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!