2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Bemutatták a Chapecoense új játékosait

2017. január 7., szombat 12:48, frissítve: szombat 13:09

Bemutatták a brazil Chapecoense új focistáit. A csapat csaknem összes játékosát elvesztette, amikor az őket szállító repülő lezuhant Kolumbiában november 28-án.

Medellín város repterének közelében zuhant le november 28-án az a repülőgép, amely a brazil Chapecoense futballcsapatának játékosait szállította, a Copa Sudamericana döntőjére.

A balesetet csak hatan élték túl, köztük a csapat három játékosa. Egyikük, a tartalékkapus súlyosan megsérült, az egyik lábát amputálni kellett. A másik két focistát viszont teljes felépülésük után eredeti mezszámuk megőrzésével várja vissza a Chapecoense, amelynek a nulláról kellett csapatot építenie az új szezonra. A klub riválisai azonnal a segítségükre siettek, és bejelentették: bármelyik játékosukat kölcsönadják a Chapecónak. A csapat most bemutatta azt a 27 focistát, akikre a bajnokság január 26-i nyitófordulóján számíthat az új edzői stáb.

„Nagyon kevés az idő a felkészülésre, nagyon kevés idő van a csapatépítésre. Ezért igyekeztünk az igazolásokkal” – mondta Vagner Mancini vezetőedző.

Az eseményen részt vett az egyik gyógyulófélben lévő túlélő, Helio Neto is, akit csapattársai megtapsoltak. „Sok játékos jön még. Nem tartunk még a munkánk végénél, és még ez az év rá is mehet erre” – mondta Rui Costa, a klub sportigazgatója.

A Chapecoensét a tragédia után automatikusan győztesnek nyilvánították a Copa Sudamericanán, és meghívták az idei Libertadores-kupára – sőt, még azt is felajánlotta nekik a Brazil Labdarúgó-szövetség, hogy három évig védettséget kapnak és nem eshetnek ki az első osztályból, ezt viszont a klub visszautasította.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!