2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Bejelentkezett a világbajnoki címért a Ferrari

,

2017. március 26., vasárnap 11:40, frissítve: vasárnap 15:48

Az olasz istálló pilótája, a német Sebastian Vettel nyerte a Forma–1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat. A második a brit Lewis Hamilton lett a Mercedesszel, míg harmadikként csapattársa, a finn Valtteri Bottas ért célba.

Az idény előtti teszteken még titkolta valódi erejét a Ferrari. A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon azonban az olasz istálló nem vette le a lábát a gázról. Bár Lewis Hamilton a Mercedesszel megtartotta első helyét a rajt után, a mögüle induló Vettel Ferrarija végig közelről üldözte. A brit aztán 17. kör után a boxba ment új gumikért, míg Vettel kint maradt a pályán, és Hamilton csak harmadikként tudott visszatérni a versenybe.

Vettel a 22. kör után ment gumit cserélni, és bár az első helyre jött vissza, éppen hogy csak befért a nagyot csatázó Verstappen és Hamilton elé. Ez látszólag nem tetszett a Mercedes-csapatnak, mint ahogy az sem, hogy a négyszeres világbajnok német pilóta már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. A második Hamilton, míg a harmadik Valtteri Bottas lett a másik Mercedesszel.

Vettel másfél év után nyert ismét futamot, pályafutás során pedig 43-adszor ért elsőként célba. „Hosszú út vezetett idáig. Ez most olyan, mintha a Holdra jutottunk volna el. Nagyon boldogok vagyunk. Kemény volt a téli szünet, a verseny pedig fantasztikus volt. A futam előtt egy kicsit ideges voltam. Egy kicsit csúszott az autóm kereke, Lewis remekül kapta el a rajtot, és figyelnem kellett a mögülem induló Bottasra is. Megpróbáltam nyomást helyezni rájuk, hogy lássák, itt vagyunk és harcolunk velük. Volt egy kis szerencsénk Hamilton boxkiállásánál, de végül itt vagyunk. Az autó remek volt ma” – nyilatkozta a Ferrari pilótája.

A következő futamot két hét múlva, Sanghajban rendezik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!