2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó lépett pályára Csepelen

Hír TV

2018. április 12., csütörtök 18:37, frissítve: csütörtök 22:55

Budapestre látogatott a Manchester United és a francia válogatott egykori játékosa. A Bajnokok Ligája-győztes és vb-ezüstérmes Louis Saha egy csepeli általános iskolában vendégeskedett, ahol focizott is a gyerekekkel.

Budapestre látogatott a Manchester United és a francia válogatott egykori játékosa. Louis Saha az angol klub és egy kenőanyagot forgalmazó cég jóvoltából érkezett a magyar fővárosba, ahol a csepeli általános iskola növendékeit örvendeztette meg.

A filmsztároknak kijáró fogadtatás után aláírásokat osztogatott, valamint fényképeken pózolt. Ezt követően pedig beállt focizni a gyerekek közé.

„Nagyon élveztem a mai napot, jó volt látni a sok mosolygó arcot. Előbb letámadtak a fotókért, aláírásokért, de utána a pályán is hasonlóban részesítettek. Néha alig tudtam elkapni a lábamat a kemény belépők elöl. De ez mutatja, hogy a gyerekek szenvedéllyel szeretik a focit, és nem voltak megszeppenve, ami ami nagyon jó” – mondta a francia.

Louis Saha profi pályafutása során 412 klubmérkőzésen 112-szer volt eredményes, míg a francia válogatottban 20 meccsen 4 gólt szerzett. Legnagyobb sikereit a Manchester United játékosaként érte el. Az angol klubbal bajnokságot és Bajnokok Ligáját is nyert. Továbbá tagja volt a 2006-os vb-n ezüstérmes francia csapatnak. Visszavonulása után egykori klubja utazó nagykövete lett.

„Sokat változott az életem, mióta abbahagytam a futballt. Már nem tudom tovább csinálni azt, amit egész életemben imádtam. Pályafutásom során sokat voltam sérült, ezek alatt volt időm gondolkodni, és rájöttem, hogy fel kell készülnöm arra az időre is, amikor már nem leszek pályán. Mindig is nagy volt bennem a versenyszellem. Próbáltam tanulni másoktól és egyre jobb lenni. Erre van szükségem most a civil életben is. Igyekszem tapasztalatot szerezni az üzleti életben járatos emberektől, a gyerekeimet pedig felkészíteni az életre” – tette hozzá.

Saha pályafutás során számos nagy játékos mellett és ellen is játszott. Azt is elárulta, kik voltak a legjobbak.

„A legjobb, akivel egy csapatban játszottam egyértelműen Cristiano Ronaldo. Fantasztikus futballista. Amikor együtt szerepeltünk a Manchester Unitedben azt mondtam magamnak: ez a srác mindenkinél tehetségesebb, mégis kőkeményen dolgozik azért, hogy még jobb legyen. A legjobb ellenfelem pedig Lionel Messi. Ő és Ronaldo teljesen eltérő futballisták, de mindketten klasszisok. Hosszú idő el fog telni, míg hozzájuk hasonló futballistákat látunk a pályán” – fejtette ki.

A fiatal futballisták számára nagy élmény volt együtt játszani vele. „Fantasztikus volt. Bár nem adott bele mindent, mert akkor nyilván jobb lett volna nálunk. Fantasztikusan látott a pályán, tudta, hogy hova fogunk mozogni, és oda is adta a labdákat” – mondta a 14 éves Molnár Levente.

Saha Cristiano Ronaldót hozta fel példaként a mai gyerekeknek. Rámutatott, hogy a portugál klasszis amellett, hogy tehetséges volt, mindenkinél több dolgozott azért, hogy a világ egyik legjobbja legyen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!