2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Bajnok a Golden State Warriors

,

2017. június 13., kedd 08:19, frissítve: kedd 15:35

Visszavágott a Golden State Warriors a Cleveland Cavaliers-nek a tavalyi elvesztett NBA-döntőért. Tavaly a clevelandiek 3-1-es hátrányból tudtak fordítani. Az oaklandiek idén is 3-1-re vezettek, ám ezúttal nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

A döntő ötödik meccsén szerezte meg a bajnoki címet jelentő negyedik győzelmet a Golden State Warriors. Stephen Curryék 129-120-ra nyertek a Cleveland Cavaliers ellen.

„Nagyon magas szinten kosárlabdáztunk. Gratulálok a Clevelandnek a nagyszerű szezonért. Tavaly drámai körülmények között buktuk el a finálét, idén azonban ez a mi döntőnk volt. Nagyon boldogok vagyunk” – mondta a győztes fél edzője, Steve Kerr.

Az NBA-döntő legértékesebb játékosának Kevin Durant-t választották, aki első bajnoki címét szerezte. Több mint 35 pont volt a meccsátlaga a finálé öt mérközésén: „együtt nyertük meg ezt a kupát. A győzelem a csapaté. Méltán hívhatnak bennünket szupercsapatnak. Amit az egész csapat csinált, Stephen Curry vezérletével meccsről meccsre, az bámulatos. Sok jó csapat volt, de mi voltunk a legjobbak. Hittünk egymásban, aminek meglett az eredménye, hiszen bajnokok lettünk” – mondta a Golden State játékosa.

A döntő utolsó mérkőzésén a Cleveland sztárja, LeBron James volt a legeredményesebb, 41 pontot dobott. „Mi mindent megtettünk a pályán, amit csak lehet, de a Golden State megérdemelten nyert. Nagyszerűen játszottak. Kiváló játékosaik vannak. Elképesztő, amit támadásban produkáltak. Tavaly 3-1-ről megvertük őket, de megmutatták, hogy túlléptek ezen. A liga legjobbjai közül többen is náluk játszanak. A nyáron kiválóan igazoltak, ami kifizetődött” – értékelt a tavalyi MVP.

A Golden State Warriors története ötödik bajnoki címét ünnepelhette.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!