2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Babos egyesben robbantana, párosban partnert cserél

Hír TV

2017. november 2., csütörtök 14:33, frissítve: csütörtök 15:58

Elérzékenyülten nyilatkozott a sajtónak a magyar tenisz első női világbajnoka, Babos Tímea. A teniszező jövőre kevesebb páros versenyen indulna, és azoknak régi-új partnerével vág neki.

Babos Tímea vasárnap, a szingapúri WTA-világbajnokság döntőjében Andrea Hlaváckovával az oldalán rövidítést követően, 4:6, 6:4, 10-5-re győzött, ezzel ő lett a magyar tenisz első női világbajnoka. A sportoló néhány nappal később is meghatódva nyilatkozott. „Egy ilyen siker elképesztő számomra, nagyon boldog vagyok, hogy így sikerült” – mondta budapesti sajtótájékoztatóján.

Babos Tímea most két hónapos felkészülését kezdi meg – jövőre csak a nagy tornákon indulna párosban. „Csak annyira fog háttérbe szorulni, hogy a legnagyobb tornákon fogok játszani, úgyhogy ebben a Grand Slamek és a mesterversenyek benne vannak. Valószínűleg a kisebb versenyeken fog ez kimaradni nekem, de ettől függetlenül a párost is fontosnak tartom az egyéni mellett, úgyhogy igyekszem mindkettőben teljesíteni” – tette hozzá.

A szakági szövetség elnöke szerint Babos sikerei is mutatják, hogy a magyar tenisz jó úton jár. „Évi huszonhárom versenyt rendezünk Magyarországon, ebből van a WTA, amely jövő év februárban lesz. Reméljük, hogy Timi a programjába bele tudja illeszteni. Azt hiszem, hogy a többi verseny is mind-mind a magyar utánpótlás lehetőségeit próbálja meg javítani, hiszen olyan nem történt még a világon, hogy eredmények nélkül lesz valaki sikeres” – fogalmazott Szűcs Lajos.

A világbajnoki cím ellenére jövőre nem Andrea Hlavácková lesz Babos Tímea páros partnere – a magyar sportoló 2018-tól újra a francia Kristina Mladenoviccsal vág neki a páros versenyeknek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!