2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

Az ultrákat és a nagypénzű üzletembereket is várja az új FTC-stadion

1800 forintos állóhelyi jegy és 75 ezer eurós üzleti tribün. Az ultrákat és a nagypénzű üzletembereket is várja majd a Ferencváros új stadionja. A Hír TV Stopper című sportmagazinja az elmúlt héten exkluzív stadiontúrán vehetett részt, melyet Szekeres Tamás, a klub egykori játékosa, az új arénát üzemeltető cég ügyvezetője tartott stábunknak.

A székek nagy része a helyén, a gyepszőnyeg előkészítése az utolsó fázisban, és a VIP-lelátó is lassan elkészül. A stadion üzemeltetésére tízéves szerződést kötött az FTC egy francia céggel. A társaság magyarországi vezetője azt mondja: egy percig sem volt kérdéses, hogy külföldi cég üzemelteti a létesítményt. „Ez a tudás most nincs meg Magyarországon. Nincsenek modern stadionjaink több évtizede. Nincsenek jól átgondolt, működő koncepciók, ami alapján egy stadiont sikeresen lehet működtetni. Ezt a tudást, ami már felhalmozódott külföldön, be kell hozni. És használni kell” – mondta Szekeres Tamás, a Luss Kft. ügyvezető igazgatója.

A közelben a népligeti edzőközpontban a csapat is épül. Orosz Pál ügyvezető igazgató azt mondja: a következő idényt alapvetően befolyásolja, hogy a Fradi eléri-e a nemzetközi kupaindulást érő helyek valamelyikét. Ha igen, akkor az együttműködési megállapodások alapján külföldről is érkezhetnek minőségi labdarúgók. „Soha nem lesz nekik lehetőségük a Premier League-ből kikerülni egy európai kupába. Vannak viszont játékosaik, akik adott esetben nagyon nagy hasznára lehetnek a Ferencvárosnak. Ha európai kupában szerepelne a Ferencváros, ezek a játékosok egész más helyzetbe kerülnek. A Laziótól pont most kaptam délelőtt egy e-mailt. Én felvetettem, hogy milyen posztokra keresünk játékosokat, és mondták, hogy szétnéznek, meglátják, miben tudnak segíteni” – mondta Orosz Pál.

A Ferencváros új arénáját a tervek szerint augusztus első hetében nyitják meg. A régi Albert-stadion 39 év alatt 711 mérkőzésen szolgálta a zöld-fehéreket.

Stadiontúra a Ferencváros új arénájában ma este, 21.30-kor a Stopperben, ahol azt is megtudhatják, miért fogadja fenntartásokkal a szurkolók egy része az új stadiont, de megszólal a témában Dénes Ferenc sportközgazdász is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Múlt nélkül nem lehet jövőt építeni + videó

Orbán Viktor: Múlt nélkül nem lehet jövőt építeni + videó

Hogyha nincs a futballnak jövője, akkor elvész a múltja is – így összegezte Orbán Viktor, a Szerelemfoci című kötet eszenciáját. A miniszterelnök a könyv bemutatóján azt mondta: a magyar futball megszakítottsága ellenére mindig képes volt arra, hogy helyreállítsa a folytonosságot.
Döntött a búcsúról Toni Kroos

Döntött a búcsúról Toni Kroos

A nyári Európa-bajnokság után befejezi pályafutását a házigazda, magyar csoportellenfél német válogatott labdarúgója, Toni Kroos.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!