2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Az olimpiát is megcélozza a magyar jégkorong-válogatott

2016. február 9., kedd 19:19, frissítve: kedd 19:35

A tavalyi A csoportba való feljutás után az olimpiát is megcélozza a magyar jégkorong-válogatott, amely telt ház előtt léphet pályára a Papp László Budapest Sportarénában, a selejtezősorozat 2. körében. A szövetség felhívta a szurkolók figyelmét, hogy időben érkezzenek a mérkőzés helyszínére, mert a franciaországi terrortámadások miatt a szokásosnál szigorúbb biztonsági intézkedések lépnek életbe.

Kihirdette 24 fős keretét a jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a hazai olimpiai selejtezőre – Rich Chernomaz főleg a feljutást a krakkói divízió I-es világbajnokságon kiharcoló játékosokban bízik.
„Mi vagyunk a legelőkelőbb helyen kiemelt csapat a négy válogatott közül, és ennek megfelelően kell játszanunk. Minden ellenfelünket tiszteljük, és az a célunk, hogy mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban játszunk. A sportban nincs garancia a sikerre, de mindent meg fogunk tenni, hogy a csoport élén végezzük” – mondta a szövetségi kapitány.

A 2018-as phjongcshangi téli olimpián 12 csapat vehet részt – ebből még 3 hely kiadó. A magyar jégkorong-válogatott utoljára 1964-ben szerepelt ötkarikás játékokon, ennek ellenére a csapat rangidős játékosa – hazai közönség előtt – bízik a jó szereplésben. „Egy olimpiára azt tudni kell, hogy nagyon nehéz kijutni, főleg így, hogy először hazai pályán rendezünk egy tornát, amit ha meg tudunk nyerni, akkor megyünk tovább egy nagyon komoly tornára. Itt a lengyelek azok, akik egy ilyen visszavágószerű mérkőzést próbálnak majd ellenünk kiharcolni. Nekünk tényleg csak arra kell figyelni, hogy a saját játékunkat próbáljuk ráerőltetni az ellenfélre. Ha taktikailag betartjuk az utasításokat, akkor én úgy gondolom, hogy nekünk jobb csapatunk van” – fogalmazott Vass Márton, a magyar jégkorong-válogatott tagja.

Hasonlóan vélekedett a csapat újonca és egyben a keret legfiatalabb játékosa is. „Mindenkinek elég nagy presztízs, mindenki ki akar jutni az olimpiára. Hiába egy nagyon nehéz feladat, mindenkinek az a célja, minden meccsbe úgy fogunk belemenni, hogy ezt muszáj megnyerni, hogy továbbjussunk a következő körbe” – nyilatkozta Stipsicz Bence, a magyar jégkorong-válogatott tagja.

Vass Mártonék csütörtökön Litvánia, pénteken Észtország, vasárnap pedig Lengyelország ellen lépnek pályára. A csoportelsők továbbjutnak a szeptemberi utolsó rigai selejtezőkörbe, ahol a magyaroknak – továbbjutás esetén – Ausztria és Németország ellen kell kivívni az olimpiai szereplés jogát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!