2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Az olimpia a cél

2017. június 24., szombat 21:02, frissítve: szombat 22:39

Első alkalommal rendezték meg a teqball világkupát. A magyar találmány célja, hogy olimpiai sportág legyen.

Sokan voltak kíváncsiak az első teqball világkupára, amit a  ferencvárosi Elek Gyula Arénában rendeztek. A teqball egy magyar találmány. Egy hajlított pingpongasztalon játsszák egy az egy, illetve, kettő a kettő ellen.

A labdajáték célja, hogy olimpiai sportág legyen. Ehhez olyan egykori sztárokat nyertek meg, mint például Nwankwo Kanu, az Ajax es az Arsenal korábbi támadója.

„Nagyon jó dolognak tartom ezt a találmányt. Fejleszti a technikai tudást, a koncentrációt és a reakciót is. Emellett együtt kell dolgoznod a csapattársaddal, ami a csapatszellemet is erősíti” – mondta Nwankwo Kanu.

Egy másik korábbi világsztár is népszerűsíti a magyar találmányt. William Gallas sajnálja, hogy aktív játékos korában nem volt teqball.

„Rendkívüli módon fejleszti a technikát. Növeli gyorsaságot és a koncentrációt. Ha ezt az asztalt tudod használni, akkor sok mindenre képes vagy. Véleményem szerint a nagypályás fociban az edzések közé is beilleszthető lenne, a fiatal játékosok fejlődésére jó hatással lehet. Ha az én időmben lett volna teqball, még jobbak lettünk volna – mondta a francia válogatottal 2006-ban ezüstérmes egykori védő” – nyilatkozta William Gallas.

Az első teqball világkupára húsz országból több mint száz játékos érkezett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!