2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Az edzés végén nagyon meglepődött a válogatott

2016. június 29., szerda 18:00, frissítve: szerda 18:02

Egy héten belül kiderül, hogy ki az a tizenhárom játékos, aki medencébe ugorhat majd a magyar férfi-vízilabdaválogatott színeiben a riói olimpián. Benedek Tibor szövetségi kapitány a felkészülés kezdete óta a lényegi kérdésekre már választ kapott.

Egyelőre még 19-en készülnek a Margitszigeten a magyar férfi-vízilabdaválogatottban, egy héten belül azonban kialakul a 13 fős riói olimpiai keret. Benedek Tibor szövetségi kapitány a lényegi kérdésekre már választ kapott.

A csapat a múlt héten Dubrovnikban edzett, és Montenegróban egy négycsapatos tornán is részt vett. Horvátországtól 11-9-re kikapott, majd a magyar csapat ugyanilyen különbséggel verte a spanyolokat, végül Montenegrót 11-7-re győzte le.

„Tizenkilences kerettel kezdtünk, és hamar szeretném megnevezni a tizenhárom utazót. Nagy súlyt kapott az a hét, amelyen együtt játszottunk a horvát válogatottal négy kétkapun, illetve a három mérkőzés a tornán, plusz a legvégén Montenegróval egy kétkapu. Nyolc mérkőzést tudtunk játszani, ami sokat számított minden szempontból” – árulta el Benedek Tibor szövetségi kapitány.

A válogatott keret jövő szombaton Miskolctapolcán az olimpiai házigazda brazilokkal játszik. Július 15. és 17. között pedig a horvát, az ausztrál és a grúz csapattal találkozik a margitszigeti BENU-kupán.

„Mindent az olimpiáért! Nem lehet hivatkozni fáradtságra. Nyilván érezzük magunkon az elmúlt hónapokat, de át fogjuk dolgozni, és jó formában leszünk, amikorra kell” – hangsúlyozta Szívós Márton válogatott vízilabdázó.

Az edzés végén egy meglepetésben is részük lehetett a játékosoknak: a Magyar Vízilabda-szövetség egyik szponzora ugyanis tizenhárom autót bocsátott a játékosok rendelkezésére a felkészülési időszakra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!