2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Az Eb-n harcolná ki a váltóval az olimpiai kvalifikációt Hosszú Katinka

2016. február 13., szombat 15:57, frissítve: hétfő 11:46

Az Európa-bajnokságon harcolná ki a váltóval az olimpiai kvalifikációt Hosszú Katinka. A világbajnok magyar úszó korábban a FINA budapesti gálájára sem jött haza, és nem lesz ott az áprilisi ob-n sem, Kecskeméten viszont ma medencébe ugrott egy rendezvényen.

A januári FINA-gálára nem jött haza Budapestre Hosszú Katinka. A világ- és Európa-bajnok úszó programjába viszont az belefért, hogy Kecskeméten az úszás ünnepén medencébe ugorjon. „Nagyon örülök, hogy itt lehetek, gyerekeknek népszerűsíthetjük a sportot, és belefért a programba. Van egy programunk, amelyet már három éve csinálunk, és pontosan tudjuk, hogy mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Ez volt a célunk 2012 óta, hogy amikor sikerül eljutnunk a negyedik évre, és minden jól megy – márpedig szerencsére az elmúlt években elég jól ment –, akkor szinte rutinból csináljuk meg az éves programot. És ez a mai nap belefért a felkészülésbe” – mondta Hosszú Katinka.

A magyar úszó korábban – a szövetséget megkerülve – a Magyar Olimpiai Bizottságnak jelezte, hogy nem fog rajthoz állni az áprilisi győri országos bajnokságon sem. „Nem örülök neki, miután harminc éve mindig minden válogatott versenyző rajthoz áll. Amerikából jönnek haza egyetemisták azért, hogy az olimpiai csapatba bekerüljenek” – fogalmazott Kiss László, a Magyar Úszószövetség szövetségi kapitánya.

Kiss László szerint Hosszú Katinkával a női váltó megúszhatná az olimpiai kvótát jelentő szintidőt az ob-n. Hosszú Katinka arra hivatkozott, hogy erre még az Európa-bajnokságon is lehetőség van. „Mindenképpen úgy érzem, hogy a kettő több, mint egy, miután lehetőség van egyszer a győri magyar bajnokságon, valamint Londonban, hogy a 4×200-zal megússzuk a szintet a hölgyeknél. A vegyes váltóra és a 4×100-as gyorsúszóváltóra nincs ennyi lehetőség. Jobb lenne a magyar bajnokságon ezt dűlőre vinni, mert az Európa-bajnokságon, mint eddig is, egyéniben Katinka nem egy számban éremesélyes, és kérdéses, hogy a váltókban mennyire fog tudni odaállni, mert Győrben az első nap csak váltók vannak” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Ha már Győrben kvótát tudna szerezni a váltó, az további helyeket jelentene a magyar csapatnak a riói olimpiára. Azaz néhány fiatal is kipróbálhatná magát az ötkarikás játékokon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!